Ministrul Educației, la o lună după deschiderea tuturor școlilor în format fizic: 6 din 7 copii care merg la școală sau la grădiniță merită tot efortul și toată atenția autorităților

43.852 de vizualizări
Foto: © Liderina | Dreamstime.com
„6 din 7 copii care merg la școală sau la grădiniță merită tot efortul și toată atenția autorităților”, a spus Ministrul Educației jurnaliștilor acreditați la minister, după ce a anunțat că aproximativ 15% dintre elevii și copii din școli și grădinițe sunt astăzi în sistem online. Statistica vine la o lună de la debutul acestui an școlar și în condițiile în care 85% dinte elevi și preșcolari sunt încă la cursuri în unitățile de învățământ deschise.

Sorin Cîmpeanu a prezentat cele mai noi cifre privind situația epidemiologică, acestea arată că sunt 459.284 de elevi și copii care studiază în sistem online, indiferent de motivul închiderii claselor sau școlilor. Reprezintă „aproximativ 15% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ”, a mai spus ministrul.

Ministerul Educației a prezentat cifrele privind situația epidemiologică raportată de școli pentru data de 13 octombrie, în condițiile în care școala a început în acest an pe 13 septembrie, cu toate școlile deschise în format fizic. Sunt peste 360 de școli integral online, iar în 3.342 de școli este în sistem online cel puțin o clasă.

Foto: © Liderina | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


9 comentarii
 1. Închideți școlile și mergeți pe online. Când copiii care se îmbolnăvesc stau în spitale, nu pierd lecțiile? Ei cum mai învață? Nu mai bn ii protejați mergând pe online, dar sunt cu lecțiile la zi?stai tu domnule ministru la capul lor și te rogi de sănătatea copiiilor sau stau bieții părinți? Nu va interesează soarta nimănui în tara asta, doar sa furați cât puteți și omul de rand abia sa supraviețuiască.
  Nenorociților care sunteți la guvernare. Va bateți joc de oameni și de copii…
  Ati merita soarta lui C. N.

 2. Stiti D. ca la gradinita sunt 32 de copii pe grupa nu cit prevede legea si ce masuri luati,nici una felicitari,dar salariul il luati nu va penalizeaza nimeni pentru incompetenta.Unde este distantarea

 3. Și cei care sunt online nu merita atenție? Nu sunt și ei elevi? In loc sa ii încurajeze pe elevi să se protejeze și să țină distanțarea, el zice ca doar cei ce riscă să ia covid merită atenție. Complet absurd!

 4. Bate campii rau de tot acest ministru al educației!! Doar 15% fac online?? Aia e părerea lui, sau poate în statisticile lui !! Unii intra în online, alții ies , zilnic!! Este o harababura totala !! Zilnic se îmbolnăvesc mai mulți!! Vor sa vadă care este capacitatea maxima de îmbolnăviri si la copii?? Sau vor experimente pe copii, ca altfel nu îmi explic ce mai cauta copiii în format fizic la scoala!! Fără distantare, fără teste , fără conditii, fără nimic !! Rusine sa va fie !! La 200.de cazuri i – ati trecut în online pe toți, acum la mii de cazuri ii duceți la scoala!! Dati- va demisia!!

 5. Și cel de-al șaptelea? E al nimănui?
  Toți merită atenție, sprijin și înțelegere. TOȚI d-le fost ministru. Înțelegeți măcar în al 12 lea ceas?

 6. Revoltator!
  Acum se lauda ca ii obliga pe elevi sa riste la rata de incidenta imensa, in mijloacele aglomerate de transport in comun si in clase, elev langa elev.
  Si trece sub tacere anomalia si ineficienta cursurilor hibrid pe care profesorii sunt obligați sa le țină.
  Un om lipsit de empatie si dominat de ambitie, este in mod paradoxal ministru al Educatiei….

  1. Inca nu se testeaza nici elevii,nici profesorii!!! Ce aveti de gand? Sunt foarte multi oameni bolnavi,de care nu se stie,nu se testeaza sa nu fie tinuti obligatoriu in izolare.
   Elevii lipsesc si cer ” invoire” pentru ca sunt raciti. Parintii nu ii testeaza din proprie initiativa,pentru ca vor sa ii trimita la scoala imediat ce se simt mai bine,indiferent ce au. Zilnic tusesc elevi in salile de clasa. Si isi dau masca jos sa manance la pauza de masa… Asa tinem virusul la distanta?
   Cat de eficienta e o ora de curs in care profesorul atrage atentia de 20 de ori elevilor X,Y..sa tina masca pe fata corespunzator? Ei vad la tv cum mai-marii nu poarta masca in spatii inchise…si procedeaza la fel. Profesorul trebuie sa repete de multe ori o propozitie..credeti ca prin masca se intelege la fel de bine ?
   Va bateti joc si de elevi si de profesori!
   La educatori va ganditi? Copiii la gradinite nu poarta masca, sunt cu atat mai mult expusi. Pun mainile pe obiecte,apoi pe fata. Se merge pe ideea de a frecventa doar cei care au curaj? Restul sa se descurce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

„Descentralizarea deciziei privind redeschiderea școlilor, în funcție de rata incidenței de la nivel local” – Consiliul Național al Elevilor, mesaj pentru liderii care se întâlnesc astăzi la Cotroceni

Consiliul Național al Elevilor le cere decidenților descentralizarea deciziei privind redeschiderea școlilor, în funcție de rata incidenței de la nivel local. Președintele Klaus Iohannis a convocat membrii Guvernului astăzi la…
Vezi articolul

Reacție dură a sindicatelor după ce ministrul Sănătății a spus că foarte puțini profesori s-au vaccinat. FSE „Spiru Haret”: Să verifice cifrele privind vaccinarea anti COVID-19 înainte să dea declarații în mass-media

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a criticat-o pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, care a spus luni seară, la Digi24, că este ”cel puțin trist și cu siguranță îngrijorător” faptul…
Vezi articolul

Ministerul Educației acceptă înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care fac 6 ani după 31 decembrie 2019. Peste 150 de copii fuseseră respinși, deși aveau aviz de la psihologi

Ministerul Educației schimbă procedura de înscriere la clasa pregătitoare și acceptă copiii care împlinesc 6 ani după 31 decembrie 2019 și în cazul cărora psihologii au dat aviz că sunt…
Vezi articolul