Ministrul Educației, Ligia Deca, le transmite părinților că nu vor exista schimbări bruște în sistem și orice modificare relevantă va fi anunțată din timp: “Legile vor viza bunăstarea elevilor și creșterea calității și echității”

Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Ligia Deca, i-a asigurat pe părinți că nu vor fi schimbări bruște în Educație, chiar și când vor intra în vigoare noile legi: “Una dintre prioritățile pe care mi-o asum este predictibilitatea. Aș dori să le transmit părinților că nu vor exista măsuri bruște și orice modificare relevantă pentru parcursul educațional al elevilor va fi anunțată din timp fără a crea dezechilibre în sistem”, a spus Ligia Deca după ultima ședință de Guvern din acest an.

Ligia Deca le-a transmis părinților că nu vor fi schimbări bruște care să afecteze copiii și, întrebată de un jurnalist dacă elevii vor merge la școală pe legile actuale, Ligia Deca a precizat: “Vom avea în vedere o perioadă de tranziție suficientă în așa fel încât toți cei care sunt vizați de reformele educaționale să aibă timpul necesar pentru adaptare și să aibă toate informațiile necesare. Legile, care vor fi promovate de către guvern, vor viza tocmai bunăstarea elevilor și creșterea calității și echității în sistem, deci cred că ele ar trebui așteptate cu bucurie”.

Amintim că ministrul Educației a mai vorbit despre predictibilitate în sistem la câteva zile după ce a preluat mandatul după Sorin Cîmpeanu. – detalii aici

Legile Educației vor fi prezentate după vacanța de iarnă

Ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat în cadrul aceluiași briefing că proiectele legilor Educației vor fi făcute publice la începutul anului viitor, după perioada vacanței de iarnă. Ligia Deca a evitat să dea o dată exactă, spunând că depinde de procedura de avizare interministerială.

Proiectele legilor Educației în noua lor formulă nu vor mai fi lansate în consultare publică, ci doar făcute publice, reiese din declarația ministrului Ligia Deca, de miercuri, 28 decembrie. “Legile educației, așa cum am mai afirmat, vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică și integrare a feedbackului venit, la începutul anului viitor, după perioada de vacanță. Cred că cel mai potrivit ar fi să avem o conferință de presă dedicată la lansarea lor în care să explicăm toate reformele. (…) Vorbim despre începutul anului viitor. (…) Vor fi făcute publice și intră în primă lectură în ședința de Guvern. Urmează procedura de avizare interministerială și după aceea adoptarea în Guvern cât mai devreme. La începutul sesiunii parlamentare viitoare le vom vedea și în procedură de dezbatere parlamentară. (…) Nu are rost să lansez o dată pentru că depinde de timpul necesar pentru procesul de avizare interministerială”, a spus Ligia Deca.

De precizat, sesiunea parlamentară începe pe 1 februarie 2023.

Citește și:
Proiectele legilor Educației vor fi prezentate în Guvern după perioada de vacanță, până la începutul sesiunii parlamentare, spune Ligia Deca
Ligia Deca se distanțează de Sorin Cîmpeanu în privința legilor Educației și justifică întârzierea lor: Proiectul legislativ nu a fost asumat de către mine, consilier prezidențial, ci de către ministrul Cîmpeanu, atunci când a fost lansat în dezbatere publică
Exit mobile version