Ministrul Ligia Deca anunță că va “armoniza” proiectele de legi Cîmpeanu cu “recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea”

2.167 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Ligia Deca
Noul ministru al Educației a preluat azi oficial mandatul de la Sebastian Burduja, cel care a asigurat interimatul timp de o zi, anunță Ligia Deca pe pagina sa de Facebook. Ea a subliniat că vrea să continue proiectele legilor educației, și că va asigura o predictibilitate în sistemul educațional, “astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ”.

La doar câteva ore după ce și-a anunțat public obiectivul mandatului său, Ligia Deca a preluat oficial mandatul ministerului Educației de la Sebastian Burduja, care a asigurat interimatul timp de o zi. Ea a anunțat că proiectele legilor Educației sunt o prioritate în perioada imediat următoare astfel încât să ofere predictibilitate sistemului de învățământ:

“O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educației. Pe baza observațiilor primite în procesul de dezbatere publică, mă voi consulta cu vocile relevante din domeniul educației și voi armoniza actele normative cu recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea în sistemul românesc de educație.

Totodată, în colaborare cu membrii Guvernului României și cu autoritățile publice locale, ca ministru al Educației, voi face toate demersurile necesare, astfel încât unitățile de învățământ să nu aibă de suferit în contextul dificil generat de situația economică și energetică existentă la nivel global şi să trecem iarna cu bine împreună.

Nu în ultimul rând, știu că una dintre nevoile fundamentale ale sistemului de educație este predictibilitatea. Un obiectiv esențial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ. Promit să acționez cu transparență, integritate și curaj!”, scrie noul ministru al Educației.


3 comments
  1. Faptele trebuie sa vorbească,caci de fapte ne pasă noua.Pentru ca faptele dor uneori si putem sa le simtim pe propria piele (aici ma refer la popor sau la relatia Politician-Civil/Om de Rând)…De promisiuni ne am saturat!¡!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Raed Arafat: S-a aprobat procedura de suspendare a cursurilor școlare, la confirmarea unui caz cu infecție cu coronavirus. Începând de astăzi, sunt interzise activitățile cu peste 1.000 de persoane

Raed Arafat a anunțat că s-a aprobat procedura de suspendare a cursurilor școlare, în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de infecție cu coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații…
Vezi articolul

Federația Națională a Părinților, apel către toți cei implicați să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei, „în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19”

„În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19, Federația Națională a Părinților face un apel către toți cei implicați, să respecte măsurile sanitare pentru…
Vezi articolul

Anca Dragu: În educație rezultatele investirii banilor se văd foarte, foarte greu. Copiii nu votează și atunci această investiție în educație e foarte costisitoare/ Devine o investiție puțin tentantă pentru politicienii care nouă nu ne plac

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că al doilea domeniu ca importanţă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este Educaţia, domeniu afectat de lipsa investiţiilor de-a lungul anilor. „Copiii nu…
Vezi articolul