Monica Anisie, ministrul Educației, anunță lansarea unui proiect de cercetare biomedicală pentru elaborarea unor scheme de tratament care să prevină supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă

FOTO: Captura presidency.ro

Ministrul Educației a anunțat că în cursul zilei, la ora 14:00, “vom avea o teleconferință cu principalii actori din cercetarea biomedicală pentru mobilizarea acestora în ceea ce privește elaborarea unor scheme de tratament care să prevină supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă”. “Vom realiza exclusiv cercetare aplicativă”, a declarat Monica Anisie, care a precizat că “principalul beneficiar al rezultatelor acestor cercetări va fi Ministerul Sănătății, care va aviza și termenii de referință ai acestui proiect de cercetare aplicativă”.

“Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor nostri”, a mai declarat ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei videoconferințe care a început la ora 11:00. Declarația de presă a ministrului vine după ce președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență începând de luni, din cauza accentuării crizei provocate de răspândirea coronavirusului.

De remarcat că videoconferința organizată de Ministerul Educației nu poate fi transmisă în regim LIVE VIDEO, iar instituția a anunțat că nu primește întrebări din partea jurnaliștilor.

Cele mai importante declarații ale ministrului Monica Anisie, în videoconferința de presă:
Ciprian Fartușnic:

În timpul videoconferinței au vorbit Ștefan Apăteanu Adrian, președintele Asociației Edu Apps, care a prezentat aplicațiile educaționale G Suite for Education și Office 365 A1 recomandate de Ministerul Educației, pe platforma clasaviitorului.ro, precum și reprezentanții proiectului scoalapenet.ro și reprezentanții TVR.

Amintim că duminică seară ministrul Educației a anunțat că școlile rămân închise până după Paște, potrivit unei declarații pentru Hotnews.ro. Oficialul a spus că “în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise“.

Asta înseamnă că cel puțin până pe 21 aprilie școlile vor fi închise, Paștele ortodox fiind pe 19 aprilie.

  • Edupedu.ro va transmite LIVE TEXT cele mai importante declarații ale ministrului Educației
Citește și:
Exit mobile version