Ministrul Educației: Scenariul anulării sau amânării Bacalaureatului sau Evaluării Naționale nu a fost niciodată luat în calcul

Scenariul anulării sau amânării Bacalaureatului sau Evaluării Naționale nu a fost niciodată luat în calcul, a declarat ministrul Educației la Digi24. Afirmația este falsă, întrucât posibila amânare a Bacalaureatului și Evaluării Naționale fuseseră anunțată chiar de ministru pe 7 aprilie, în conferință de presă.

Oficialul a explicat că nu există un motiv pentru care să fie luată o asemenea măsură de anulare sau amânare a examenelor, din moment ce avem parte de măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pentru epidemia de COVID-19 în această perioadă.

„Nu am avut în calcul scenariul amânării sau anulării Bacalaureatului sau Evaluării Naționale niciodată, cum de altfel nu am avut în calcul niciodată scenariul pe care am îngheța anul școlar.

Deja observați și dumneavoastră că există măsuri de relaxare, nu există niciun motiv să luăm astfel de decizii”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a mai spus că în sesiunea specială de Bacalaureat și Evaluarea Națională se dau doar probele la care elevii nu au apucat să intre, cele date în sesiunea normală se recunosc.

De fapt același ministru al Educației chiar declara public pe 7 aprilie 2020 că scenariul amânarii Bacalaureatului și Evaluării Naționale este luat în calcul pentru luna iulie. “Probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie”, în funcție de data la care se vor relua cursurile, spunea Monica Anisie, în cadrul unei declarații de presă organizate “pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor”, în contextul pandemiei COVID-19.

Foto: gov.ro

Exit mobile version