Ministrul Educației recunoaște că este o problemă faptul că multe școli intră online, pentru că sunt prea mulți profesori infectați cu Covid-19 / “Săptămâna viitoare vor fi și mai multe clase închise”

Ministrul Educației Sorin Cimpeanu

Foto: Captură Digi24

La nivelul țării, la ultima raportare, cea din data de vinerea trecută, 28 februarie, sunt 7.300 de profesori infectați cu virusul SARS-Cov-2, a recunoscut ministrul Sorin Cîmpeanu, joi seară la Digi24.

“Sunt școli care chiar dacă nu au număr de cazuri pozitive declarate într-o clasă, (n. red. 3 într-o săptămână), din lipsa de profesori care să poată veni să predea fizic la școală, au fost nevoite să intre online. Există în Ordinul de ministru această posibilitate” (art. 6, alin 7.).

“Mâine după amiază (n. red. vineri) vom avea rezultatele cu privire la numărul de infectări, câte școli sunt online săptămâna următoare, câți elevi și profesori infectați. Ultima raportare, cea de vinerea trecută arată 27.000 elevi și 7.300 profesori (2,7% din cadrele didactice)”, a amintit ministrul.

“Este o mare problemă faptul că mulți profesori sunt infectați sau în izolare. Însă la nivelul țării erau 3.376 clase cu activitatea fizica suspendată, adică puțin peste 2% din numărul total de clase, și așteptăm raportările de mâine. Va fi mai mult pentru că suntem pe trend crescător. Că va fi 3 sau 4% vom vedea, dar important este că restul de 96 sau 97 la sută vor funcționa normal”, a precizat ministrul.

“Din discuțiile pe care le-am avut cu specialiști, acesta va fi normalul următoarelor săptămâni, nu luni. Sunt optimist cu privire la depășirea acestei crize sanitare”, a completat acesta.

Moderator: Deci ar fi un hop pe care l-am trece într-o lună?

Sorin Cîmpeanu: Asta e și așteptarea mea.”

Înregistrarea integrală poate fi urmărită mai jos:
Exit mobile version