Ministrul Educației recunoaște că este o problemă faptul că multe școli intră online, pentru că sunt prea mulți profesori infectați cu Covid-19 / “Săptămâna viitoare vor fi și mai multe clase închise”

1.891 de vizualizări
Ministrul Educației Sorin Cimpeanu
Foto: Captură Digi24
La nivelul țării, la ultima raportare, cea din data de vinerea trecută, 28 februarie, sunt 7.300 de profesori infectați cu virusul SARS-Cov-2, a recunoscut ministrul Sorin Cîmpeanu, joi seară la Digi24.

“Sunt școli care chiar dacă nu au număr de cazuri pozitive declarate într-o clasă, (n. red. 3 într-o săptămână), din lipsa de profesori care să poată veni să predea fizic la școală, au fost nevoite să intre online. Există în Ordinul de ministru această posibilitate” (art. 6, alin 7.).

  • Reacția ministrului vine după ce, joi, președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor, a spus că școlile întâmpină probleme din cauza faptului că tot mai mulți profesori se îmbolnăvesc de Covid-19 și, astfel, nu poate fi asigurată nevoia de personal care predă la clasă.

“Mâine după amiază (n. red. vineri) vom avea rezultatele cu privire la numărul de infectări, câte școli sunt online săptămâna următoare, câți elevi și profesori infectați. Ultima raportare, cea de vinerea trecută arată 27.000 elevi și 7.300 profesori (2,7% din cadrele didactice)”, a amintit ministrul.

“Este o mare problemă faptul că mulți profesori sunt infectați sau în izolare. Însă la nivelul țării erau 3.376 clase cu activitatea fizica suspendată, adică puțin peste 2% din numărul total de clase, și așteptăm raportările de mâine. Va fi mai mult pentru că suntem pe trend crescător. Că va fi 3 sau 4% vom vedea, dar important este că restul de 96 sau 97 la sută vor funcționa normal”, a precizat ministrul.

“Din discuțiile pe care le-am avut cu specialiști, acesta va fi normalul următoarelor săptămâni, nu luni. Sunt optimist cu privire la depășirea acestei crize sanitare”, a completat acesta.

Moderator: Deci ar fi un hop pe care l-am trece într-o lună?

Sorin Cîmpeanu: Asta e și așteptarea mea.”

Înregistrarea integrală poate fi urmărită mai jos:

8 comments
  1. Si cine e de vina? Du-te in Iasi spre exemplu. Nu pune lumea masca, nu porneste autobuzul. Du-te in tren, umbla politia mereu, patrule de cate doi, du-te in scoli din tara: parintii nici nu au ce cauta dincolo de poarta, nu sa intre in scoala si fara masca, elevii poarta masca non-stop. Dar stiti voi cum e? Tot omul nostru e de vina. Daca si-ar face toata lumea treaba si ar veghea la respectarea regulilor, nu ati mai avea 30 la mie si straini in scoli fara masca.

  2. De ce nu recunoasteti ca masurile nu vizeaza educatia ci imunizarea in masa. Copiii au pierdut in haosul asta mult mai mult decat daca intrau toti online. Daca intr-o familie, un membru este bolnav, stau toti acasa fiind contacti directi, apoi se imbolnavesc si ceilalti si se prelungeste izolarea. La clasa fiind multi absenti nu se dau teste, nu se preda pentru a-i astepta pe toti sa revina. Habar nu aveti cate pierderi sunt pentru ca lipsesc saptamanal multi copii si nu toti declara oficial boala pentru a evita izolarea. Sunt pierderi mult mai mari in momentul de fata decat in trecut cu scoala online. Dezastru!!!

    1. Oamenii astia nu iau niciodata o decizie care sa vizeze sanatatea si bunastarea copiilor! Vor imunizare in masa prin boala, ca sa ascunda toate lucrurile pe care nu au fost in stare sa le faca pentru scoala si populatia acestei tari pe timp de pandemie. Cer copiilor teste PCR ca sa fie oficial, pe care sunt sigura ca nu il fac toti parintii pentru ca sunt 200lei pe care trebuie sa ii dai ca sa faci testul, nu mai sta nimeni in carantina, scolile sunt convinsa ca nu declar toate cazurile din scoli.. In Sibiu avem 30 la mie rata de infectare, oamenii nu poarta masti in autobuze, nici toti parintii nu poarta cand se ingramadesc sa ia copiii de la scoala… E un dezastru total!

      1. Si cine e de vina? Du-te in Iasi spre exemplu. Nu pune lumea masca, nu porneste autobuzul. Du-te in tren, umbla politia mereu, patrule de cate doi, du-te in scoli din tara: parintii nici nu au ce cauta dincolo de poarta, nu sa intre in scoala si fara masca, elevii poarta masca non-stop. Dar stiti voi cum e? Tot omul nostru e de vina. Daca si-ar face toata lumea treaba si ar veghea la respectarea regulilor, nu ati mai avea 30 la mie si straini in scoli fara masca.

    2. Stau toti acasa? Dupa care logica? Logica cainelui priponit in lant? Te auzi? Cand a mai fost online era cea mai mare “plimbareala”. Stau langa un parc cu alei de promenada si loc de joaca. Era plin de parinti cu copii mici, trotinete, biciclete si grupuri de tineri fara masca. Magazinele arhipline, fastfood-urile asemeni, de zici ca nu mai mananca nimeni acasa. Plin de elevi cu tigara-n bot si masca in barba… Iar de Pasti si apoi cand a dat caldura toti raspanditi pe la neamuri prin tara, pe la mare si munte. Scoala online, deh.

  3. Daca sanatatea a mii de profesori si zeci de mii de elevi este un hop atunci ne meritam soarta pentru ca lasam acesti oameni sa ne conduca.

    Trist ca pentru unii sunt niste cifre in timp pentru altii sunt niste drame.

  4. Si online cine preda? Papa de la Roma? Ca doar n-o preda cu perfuzia in brat. Sau cu ruda cu care este carantinata cum zace in pat sau poate un selfie de prin vreo ambulanta sau spital. Show must go on. Au mai stat colegi in concediu si n-a mai murit nimeni. Nu va convine? Platiti oameni la plata cu ora in loc. Incepeti cu privatii care ne-au uns sistematic usa de caxxxxcat de cand cu pandemia. Sunt sigur ca sunt foarte competenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București: Noi înșine, profesorii, le suntem datori elevilor anumite îmbunătățiri – un masterat didactic, manuale școlare pentru copii, nu cărți savante făcute pentru colegii noștri

“Noi înșine, profesorii, le suntem datori elevilor anumite îmbunătățiri, anumite reforme reale ale școlii. De pildă un masterat didactic foarte bine făcut. Nu îl avem”, a declarat Mircea Dumitru, rectorul…
Vezi articolul

Bursele pentru olimpicii internaționali care nu câștigă premii la competițiile internaționale, dar fac parte din loturile de concurs, nu sunt prevăzute în legea Educației, acesta este motivul pentru care elevii respectivi au fost trecuți la bursele de merit și nu la cele de excelență olimpică, precizează Ministerul Educației

Ministerul Educației a trimis Edupedu.ro câteva precizări după publicarea articolului în care Consiliul Național al Elevilor a condamnat ferm decizia luată „peste noapte”, de a tăia din draftul metodologiei de…
Vezi articolul

Președintele PNL Bârlad, Georgică Vulpe, apare pe lista directorilor interimari numiți de ISJ Vaslui, deși legea interzice șefilor de partide să conducă școli / Senatorul Ștefan Pălărie: Alți șapte profesori din liceul lui Vulpe, numiți directori la alte școli

Numele lui Georgică Vulpe, ales în iunie președinte al filialei PNL Bârlad într-un proces soldat cu scandal, figurează pe lista persoanelor desemnate în funcții de directori interimari de școală, luna…
Vezi articolul