Premierul Florin Cîțu, către miniștrii Sănătății și Educației: Ce facem cu copiii care merg acum în vacanță? La întoarcerea la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi

7.571 de vizualizări
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
„La întoarcerea copiilor la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi după perioada de vacanță”, a declarat de la guvern premierul Florin Cîțu după ședința de Executivului de joi.

„Şi aş face o propunere domnului ministru al sănătății, – dar după vom mai discuta despre asta, pentru că a fost discuţia despre şcoală – ce facem cu copiii care merg acum în vacanță. Și aici este și domnul ministru al educației, deci împreună aș vrea să vă uitați asupra acestui aspect, să căutăm resursele și vă ajut și eu să găsim resursele, ca să putem să îi testăm pe elevi când se întorc la școală, să le facem aceste teste non-invazive, să testăm cât mai mulți dintre ei după această perioadă de vacanță. Și vă voi ajuta și eu să găsiţi resursele, dar cred că este o soluție bună ca să putem să ținem sub control pandemia.”, a declarat Florin Cîțu.

Reamintim că în mai multe ieșiri publice, ministrul Educației a criticat deschis strategia de testare în școli a Ministerului Sănătății. Acesta a spus într-o conferință de presă azi că este sigur că se va rezolva problema testării elevilor.

“Sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid”, după ce “a trenat vreme de șase săptămâni”, a declarat Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că “rezolvarea” va fi făcută “în sensul în care să fie eliminată această problema a lipsei de personal medical în școli, în sensul în care să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți”.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


3 comments
  1. Ce resurse,babăiatule!Că de incompetenți ce sunteți va uitați cum sa ne luați pâinea de la gură că nu va duce capul la altceva!Cum ați ajuns voi miniștri?

  2. Este vital ca incepand cu 5 mai sa fie testata toata lumea: elevi si angajati, ca sa se stie cu cine intram in cursuri sanatos.

  3. Sa se ducă dracului cu testarea lui cu tot. Au distrus învățământul și așa destul de șubred, copii sunt dezorientați,abandonul școlar este în continuă creștere, dar asta nu-i îngrijorează , ba mai mult cred că îi bucură, o persoană mai puțin educată este mai ușor de manipulat și mai ușor de controlat iar clasa politică de asta are nevoie de control. Iar această vacanță prelungită nu este altceva decât un alt joc să îngreuneze situația copiilor, a părinților și să complice munca profesorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like