Ministrul familiei Gabriela Firea anunță că extinde în toată țara programul de decontare a fertilizărilor in vitro, lansat când era primar al Capitalei

Cursuri online de puericultură

Foto: Pixabay.com

Proiectul național privind decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pornește de la subprogramul Ministerului Sănătății și de la programul aplicat în București în ultimii 4 ani, scrie ministrul familiei, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Proiectul pe care l-a lansat ministrul familiei si tineretului, Gabriela Firea, la nivelul Capitalei, când era primar, privind decontarea FIV, “O șansă pentru cuplurile infertile” va fi extins la nivel naţional. Ea a avut astăzi o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministerul sănătății are deja de câțiva ani un program de decontare pentru astfel de proceduri in vitro, însă statul plătește o singură procedură și doar suma de 6.000 de lei. În 2020, pentru aproape jumătate dintre cuplurile infertile care au aplicat, procedura a fost un succes, potrivit datele ministerului sănătății.

Cine poate beneficia de Programul comun al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, în colaborare cu Ministerul Sănătății

În curând, proiectul pentru creșterea natalității în România va fi publicat pe site-ul ministerului si urmează o serie de consultări cu societatea civilă, pe marginea acestui proiect, anunță ministrul Gabriela Firea. Cei interesați să aducă îmbunătățiri pot trimite sugestii la adresa relatiipublice@mfamilie.gov.ro.

În Parlament, deputata USR Cristina Rizea a depus luna trecută un proiect de lege similar pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro.

Citește și: Proiect de lege pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro, depus în Parlament
Exit mobile version