Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Nu eliminăm gratuitatea la transportul cu trenul, pentru studenți

Florin Cîțu / Sursa: gov.ro

“Nu eliminăm gratuitatea pentru studenți la mers cu trenul”, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă. Declarația vine după ce fostul ministru social-democrat Eugen Teodorovici a propus, în vară, ca studenții cu restanțe să nu mai beneficieze de călătorii gratuite.

De precizat că în această seară, la ora 19.30, premierul Ludovic Orban se întâlnește la Palatul Victoria cu reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). La discuții vor participa vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, și ministrul educației și cercetării, Cristina Monica Anisie.

Propunerea lansată de fosta guvernare, cu privire la limitarea numărului de călătorii gratuite pentru studenți, a fost vehement contestată de reprezentanții studenților, care au participat la mai multe negocieri cu foștii miniștri ai Educației și Transporturilor din guvernul Dăncilă.

În cadrul conferinței de luni, 9 decembrie, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a prezentat documente interne prin care arată că fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, și premierul Viorica Dăncilă au fost avertizați în ianuarie, aprilie și iulie 2019 de angajații Ministerului Finanțelor că deficitul bugetar va trece de 4%, relatează G4Media.ro.

Citește și:

 

 

Exit mobile version