Mizeria din căminele studențești – Universitatea din București a fost amendată, iar un cămin închis de inspectorii DSP a fost redeschis

Universitatea din București a fost amendată cu 15.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică, pentru mizeria din cămine. De asemenea, DSP a suspendat activitatea din căminul studențesc din Fundeni al Universității, pe care l-a redeschis apoi pe 18 octombrie după ce inspectorii au “constatat remedierea deficiențelor”. Informațiile au fost comunicate de către DSP studentului Andrei Nicolae Popa, care a sesizat autoritatea.

UPDATE La solicitarea Edupedu.ro, Universitatea din București a comunicat următoarele:Universitatea a plătit contravaloarea amenzilor, bună parte din cele sesizate în procesele verbale au fost îndreptate, dar sunt și lucrări care necesită mai mult timp. În orice caz, până la finele acestui an vom finaliza, pentru a ne conforma întru totul observațiilor inspectorilor DSP”.

Student în anul II la Facultatea de Drept a Universității din București, Andrei Nicolae Popa spune: “Am avertizat conducerea UB de mai bine de 3 ani că încalcă normele de igienă și sănătate publică. Le-am arătat poze cu șobolani morți în cămine. Au râs de mine și m-au ignorat. Au crezut că se luptă cu mine când, de fapt, ei se luptau cu legea, împotriva propriilor studenți”.

O universitate care se consideră cea mai prestigioasă din țară și-a supus studenții la condiții inumane în cămine, a ignorat recomandările unei autorități de control a statului român și acum și-a luat o amendă”, scrie studentul pe contul său de Facebook.

Tânărul este cel care a sesizat Direcția de Sănătate Publică și a primit următorul răspuns.

Decizia DSP / Foto: Facebook

Studentul notează că “doar după aplicarea forței coercitive a statului, UB a putut remedia deficiențele în mai puțin de o săptămână, astfel încât să se redeschidă căminul Fundeni”.

Andrei Nicolae Popa, membru în comisia de reprezentare a Asociației Studenților în Drept, spune că a sesizat DNA cu privire la “săvârșirea unei infracțiuni grave asimilate faptelor de corupție”, fără să dea, însă, alte detalii, precizând că ar “altera probe”.

Voi solicita trimiterea corpului de control al ministrului Educației Naționale la Universitatea din București, în vederea evaluării activității manageriale a rectorului”, anunță studentul.

Foto: Pexels.com

Exit mobile version