Mizeria din căminele studențești – Universitatea din București a fost amendată, iar un cămin închis de inspectorii DSP a fost redeschis

1.085 de vizualizări
Universitatea din București a fost amendată cu 15.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică, pentru mizeria din cămine. De asemenea, DSP a suspendat activitatea din căminul studențesc din Fundeni al Universității, pe care l-a redeschis apoi pe 18 octombrie după ce inspectorii au “constatat remedierea deficiențelor”. Informațiile au fost comunicate de către DSP studentului Andrei Nicolae Popa, care a sesizat autoritatea.

UPDATE La solicitarea Edupedu.ro, Universitatea din București a comunicat următoarele:Universitatea a plătit contravaloarea amenzilor, bună parte din cele sesizate în procesele verbale au fost îndreptate, dar sunt și lucrări care necesită mai mult timp. În orice caz, până la finele acestui an vom finaliza, pentru a ne conforma întru totul observațiilor inspectorilor DSP”.

Student în anul II la Facultatea de Drept a Universității din București, Andrei Nicolae Popa spune: “Am avertizat conducerea UB de mai bine de 3 ani că încalcă normele de igienă și sănătate publică. Le-am arătat poze cu șobolani morți în cămine. Au râs de mine și m-au ignorat. Au crezut că se luptă cu mine când, de fapt, ei se luptau cu legea, împotriva propriilor studenți”.

O universitate care se consideră cea mai prestigioasă din țară și-a supus studenții la condiții inumane în cămine, a ignorat recomandările unei autorități de control a statului român și acum și-a luat o amendă”, scrie studentul pe contul său de Facebook.

Tânărul este cel care a sesizat Direcția de Sănătate Publică și a primit următorul răspuns.

Decizia DSP / Foto: Facebook
Decizia DSP / Foto: Facebook

Studentul notează că “doar după aplicarea forței coercitive a statului, UB a putut remedia deficiențele în mai puțin de o săptămână, astfel încât să se redeschidă căminul Fundeni”.

Andrei Nicolae Popa, membru în comisia de reprezentare a Asociației Studenților în Drept, spune că a sesizat DNA cu privire la “săvârșirea unei infracțiuni grave asimilate faptelor de corupție”, fără să dea, însă, alte detalii, precizând că ar “altera probe”.

Voi solicita trimiterea corpului de control al ministrului Educației Naționale la Universitatea din București, în vederea evaluării activității manageriale a rectorului”, anunță studentul.

  • Edupedu.ro a solicitat Universității din București o poziție, pe care o vom publica la momentul primirii

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Masteratul la distanță

EXCLUSIV Câte mandate permit țările europene rectorilor. Senatorii români deschid poarta mandatelor nelimitate pentru șefii universităților, pe când majoritatea democrațiilor europene păstrează limita de două

Când au votat să elimine din lege limita stabilită pentru numărul de mandate pentru rectori, care ar putea căpăta posibilitatea să păstreze mandatul pe viață, senatorii au plasat România într-o…
Vezi articolul

Miniștrii-profesori prea ocupați să conducă partide, comisii parlamentare și universități: Incompatibilitățile rector-parlamentar și rector-lider de partide politice din Legea educației din 2011 sunt „rase” în proiectul legii Cîmpeanu, rector de peste 10 ani, membru în conducerea PNL, fost lider Pro România și ALDE, de 6 ani parlamentar

Niciuna dintre incompatibilitățile rector-parlamentar și rector-membru în conducerea unui partid politic nu se regăsește în proiectul Legii inițiate de Cîmpeanu, profesor universitar aflat astăzi în centrul celui mai recent scandal…
Vezi articolul

Cinci mari universități românești vor să stabilească programe de studiu comune, de la licență la doctorat, mai ales în domenii “hot topic” și clasice. Decizia Consorțiului Universitaria

Cele cinci mari universități românești care formează Consorțiul Universitaria intenționează să desfășoare pe viitor programe academice comune, “inclusiv cu dublă diplomă și/sau cu utilizarea sistemului de microcredite”, dar și să…
Vezi articolul

Blocaj în discuțiile de fuziune între Universitatea Maritimă și Politehnica București / Presa locală anunță că fuziunea nu va avea loc, rectorul Costoiu spune doar că “a luat act de poziția” celor din Constanța

Universitatea Maritimă Constanța nu s-ar desființa și nu ar urma să fuzioneze cu Universitatea Politehnica din București, este anunțul făcut studenților astăzi, de președintele Senatului UMC Cornel Panait, la finalul…
Vezi articolul