Mizeria din căminele studențești – Universitatea din București a fost amendată, iar un cămin închis de inspectorii DSP a fost redeschis

1.099 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Universitatea din București a fost amendată cu 15.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică, pentru mizeria din cămine. De asemenea, DSP a suspendat activitatea din căminul studențesc din Fundeni al Universității, pe care l-a redeschis apoi pe 18 octombrie după ce inspectorii au “constatat remedierea deficiențelor”. Informațiile au fost comunicate de către DSP studentului Andrei Nicolae Popa, care a sesizat autoritatea.

UPDATE La solicitarea Edupedu.ro, Universitatea din București a comunicat următoarele:Universitatea a plătit contravaloarea amenzilor, bună parte din cele sesizate în procesele verbale au fost îndreptate, dar sunt și lucrări care necesită mai mult timp. În orice caz, până la finele acestui an vom finaliza, pentru a ne conforma întru totul observațiilor inspectorilor DSP”.

Student în anul II la Facultatea de Drept a Universității din București, Andrei Nicolae Popa spune: “Am avertizat conducerea UB de mai bine de 3 ani că încalcă normele de igienă și sănătate publică. Le-am arătat poze cu șobolani morți în cămine. Au râs de mine și m-au ignorat. Au crezut că se luptă cu mine când, de fapt, ei se luptau cu legea, împotriva propriilor studenți”.

O universitate care se consideră cea mai prestigioasă din țară și-a supus studenții la condiții inumane în cămine, a ignorat recomandările unei autorități de control a statului român și acum și-a luat o amendă”, scrie studentul pe contul său de Facebook.

Tânărul este cel care a sesizat Direcția de Sănătate Publică și a primit următorul răspuns.

Decizia DSP / Foto: Facebook
Decizia DSP / Foto: Facebook

Studentul notează că “doar după aplicarea forței coercitive a statului, UB a putut remedia deficiențele în mai puțin de o săptămână, astfel încât să se redeschidă căminul Fundeni”.

Andrei Nicolae Popa, membru în comisia de reprezentare a Asociației Studenților în Drept, spune că a sesizat DNA cu privire la “săvârșirea unei infracțiuni grave asimilate faptelor de corupție”, fără să dea, însă, alte detalii, precizând că ar “altera probe”.

Voi solicita trimiterea corpului de control al ministrului Educației Naționale la Universitatea din București, în vederea evaluării activității manageriale a rectorului”, anunță studentul.

  • Edupedu.ro a solicitat Universității din București o poziție, pe care o vom publica la momentul primirii

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Prevederea ca rectorii să poată rămâne în funcție până la 10 ani după vârsta de pensionare a fost eliminată din Metodologia alegerilor universitare. Nicio limitare explicită nu a fost pusă în loc

O prevedere din proiectul Metodologiei pentru alegerea structurilor și funcțiilor de conducere din universități, ce permitea ca rectorii să rămână în funcție până la 10 ani după vârsta de pensionare,…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași se opune certificatului verde în universități, promovat de Consiliul Național al Rectorilor / Liga susține că va apăra ”studenții discriminați”

Liga Studenţilor (LS) din Iaşi anunţă că se opune introducerii certificatului verde în universităţi, după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât…
Vezi articolul

Psihologul Daniel David, soluții pentru deblocarea campaniei de vaccinare: Trebuie crescută accesibilitatea la vaccin în zonele rurale și asociate măsurile de relaxare cu acceptarea vaccinării / Vedem efectele anilor în care am transformat în exemple tot felul de vrăjitori horoscopiști

Aproape 25% din românii eligibili pentru vaccinare împotriva COVID-19 s-au imunizat până acum, Bucureștiul are cea mai mare rată de acoperire vaccinală, aproape 45% din locuitori, apoi vine Clujul cu…
Vezi articolul

Conferința „Smart Diaspora 2023” debutează la Timișoara. Marilen Pirtea, despre prezența a trei laureați ai Premiului Nobel la UVT: Cum putem forma caractere, într-o perioadă în care războiul hibrid, dezinformarea, ambiguitățile sunt prezente? Prin exemplele marilor personalități ale științei și artei

Conferința „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat” începe astăzi, la Timișoara. La evenimentul la care participă cercetători și profesori români din peste 30 de…
Vezi articolul

Cursuri gratuite de latină și greacă veche pentru elevi și studenți, organizate din 13 ianuarie de Cercul de Filologie Clasică al Facultății de Limbi Străine a UB. Participanții se pot conecta online dacă nu sunt din București

O nouă serie de cursuri gratuite de latină și greacă veche, pentru începători și avansați, dedicate elevilor și studenților, începe din 13 ianuarie 2024 la Facultatea de Limbi și literaturi…
Vezi articolul