Mobilitate profesori, iunie 2020: Pretransfer, detaşare în interesul învăţământului, prelungiri de contracte şi depunerea dosarelor pentru Titularizare 2020

Formatori pentru profesori de gimnaziu

Foto: Pixabay.com

Luna iunie este o lună plină pentru elevi, dar şi pentru profesori. Pentru cadrele didactice se desfăşoară mai multe etape de mobilitate (care țin de locul de muncă) cum ar fi etapa de petransfer la cerere, detaşarea în interesul învăţământului, au loc prelungirile de contracte şi începe depunerea dosarelor pentru examenul naţional de Titularizare 2020.

Edupedu.ro publică un ghid cu termenele din luna iunie pentru aceste etape. Documentele utile și modelele de cereri pot fi descărcate de la finalul articolului:

Etapa de pretransfer la cerere este organizată de către Inspectorale Şcolare Judeţene. Şcolile vor elibera cadrelor didactice solicitante documentele necesare întocmirii dosarelor, iar directorii vor completa fişa de evaluare a personalului didactic pentru cadrele care participă la pretransfer. Acestea trebuie să fie cadre titulare ale şcolii.

Fişele se completează pe baza documentelor justificative prezentate, în rubrica special dedicată şcolii. Directorii vor semna şi vor aplica ştampila la finalul secţiunii dedicată lor. Procedura prevede că trebuie semnată şi aplicată ştampila unităţii şi pe prima pagina a cererii de pretransfer, după ce cadrul didactic şi-a completat datele, aceasta confirmând exactitatea datelor înscrise.

Până la data de 17 iunie se mai pot face actualizări la posturi.

La începutul lunii iunii începe procedura de detașare în interesul învățământului:

Mențiune: la această etapa pot participa și directorii cu concurs, titulari în alte unități decât cea în care îndeplinesc funcția de conducere, care au ore bifate în aplicație, la unitatea în care sunt directori, cu mentiunea „Post propus pentru asigurare obligatie de norma director”, în vederea detașării pe aceste ore.

Prelungiri de contract în baza mediilor obținute la concursurile de Titularizare sesiunea 2018, 2019, și doar pentru învățători, pentru finalizarea ciclului primar la aceeași clasă de elevi, în baza mediilor de la concursurile de Titularizare 2016 și 2017.

Pot participa candidații cu medii peste 7 (șapte) și care au obținut definitivarea în învățământ, cu condiția să nu fi obținut la concursuri de titularizare ulterioare note mai mici de 5 (cinci) la proba scrisă.

Pentru candidații cu medii peste 7 (șapte), dar care nu au definitivatul și candidații cu medii peste 5 (cinci), cu condiția să nu fi obținut la concursuri de titularizare ulterioare note mai mici de 5 (cinci) la proba scrisă

Reîncadrarea personalului pensionat care dorește revenirea ca titular

La această etapă pot participa și cadre didactice care îndeplineau condițiile pentru menținere în activitate ca titular, sesiunea 2020, dar care nu mai aveau catedră pentru anul școlar următor, solicitând astfel pensionare începând cu 01.09.2020, în cazul în care, în urma pretransferului, s-a eliberat o catedră similară în școala în care au funcționat ca titulare.

În perioada 18-29 iunie se depun la inspectoratele școlare județene dosare pentru:

Cereri și modele de cereri pentru etapele de mobilitate:

NOTĂ: Articolul nu este unul exhaustiv, el va fi actualizat cu alte etape de mobilitate, pe măsură ce acestea vor apărea sau ne vor fi semnalate. 

Sursa foto: pixabay.com

Exit mobile version