Mobilitate profesori, iunie 2020: Pretransfer, detaşare în interesul învăţământului, prelungiri de contracte şi depunerea dosarelor pentru Titularizare 2020

13.125 de vizualizări
Formatori pentru profesori de gimnaziu
Foto: Pixabay.com
Luna iunie este o lună plină pentru elevi, dar şi pentru profesori. Pentru cadrele didactice se desfăşoară mai multe etape de mobilitate (care țin de locul de muncă) cum ar fi etapa de petransfer la cerere, detaşarea în interesul învăţământului, au loc prelungirile de contracte şi începe depunerea dosarelor pentru examenul naţional de Titularizare 2020.

Edupedu.ro publică un ghid cu termenele din luna iunie pentru aceste etape. Documentele utile și modelele de cereri pot fi descărcate de la finalul articolului:

Etapa de pretransfer la cerere este organizată de către Inspectorale Şcolare Judeţene. Şcolile vor elibera cadrelor didactice solicitante documentele necesare întocmirii dosarelor, iar directorii vor completa fişa de evaluare a personalului didactic pentru cadrele care participă la pretransfer. Acestea trebuie să fie cadre titulare ale şcolii.

Fişele se completează pe baza documentelor justificative prezentate, în rubrica special dedicată şcolii. Directorii vor semna şi vor aplica ştampila la finalul secţiunii dedicată lor. Procedura prevede că trebuie semnată şi aplicată ştampila unităţii şi pe prima pagina a cererii de pretransfer, după ce cadrul didactic şi-a completat datele, aceasta confirmând exactitatea datelor înscrise.

Până la data de 17 iunie se mai pot face actualizări la posturi.

La începutul lunii iunii începe procedura de detașare în interesul învățământului:

  • Unitatea școlară primitoare anunță prin adresă scrisă unitatea școlara de la care va fi  detașat cadrul didactic titular în zilele de 2-3 iunie
  • Cadrul didactic solicitat în detașare transmite la unitatea școlară care i-a solicitat detașarea, acordul de detașare și documentele precizate în acesta (Model de acord detașare în interesul învățământului) – până la 5 iunie
  • Unitatea școlară aprobă în Consiliul de Administrație detașarea până pe 10 iunie și transmite la Inspectorat macheta de detașare și documentele precizate în aceasta – 10-12 iunie

Mențiune: la această etapa pot participa și directorii cu concurs, titulari în alte unități decât cea în care îndeplinesc funcția de conducere, care au ore bifate în aplicație, la unitatea în care sunt directori, cu mentiunea „Post propus pentru asigurare obligatie de norma director”, în vederea detașării pe aceste ore.

Prelungiri de contract în baza mediilor obținute la concursurile de Titularizare sesiunea 2018, 2019, și doar pentru învățători, pentru finalizarea ciclului primar la aceeași clasă de elevi, în baza mediilor de la concursurile de Titularizare 2016 și 2017.

Pot participa candidații cu medii peste 7 (șapte) și care au obținut definitivarea în învățământ, cu condiția să nu fi obținut la concursuri de titularizare ulterioare note mai mici de 5 (cinci) la proba scrisă.

  • Depunerea cererii la unitățile de învățământ pentru obținerea avizului – până pe 9 iunie
  • Discutarea în Consiliul de Administrației al școlii, emiterea acordului/refuzului de prelungire și comunicarea acestuia inspectoratului școlar și candidatului – termen 10 iunie (conform machetelor de raportare)
  • Depunerea dosarelor la Inspectoratul Școlar Județean – 10-15 iunie
  • Ocuparea posturilor – 17 iunie

Pentru candidații cu medii peste 7 (șapte), dar care nu au definitivatul și candidații cu medii peste 5 (cinci), cu condiția să nu fi obținut la concursuri de titularizare ulterioare note mai mici de 5 (cinci) la proba scrisă

  • Depunerea cererii la unitățile de învățământ pentru obținerea avizului – până pe 9 iunie
  • Discutarea în Consiliul de Administrație al școlii, emiterea acordului/refuzului de prelungire și comunicarea acestuia inspectoratului școlar și candidatului – 10 iunie 
  • Depunerea dosarelor la Inspectorat – 10-15 iunie
  • Ocuparea posturilor – 25-26 august sau imediat după obținerea definitivatului pentru cei cu medii peste 7 (șapte) înscriși la Definitivat 2020 (proba scrisă pe 23 iulie).

Reîncadrarea personalului pensionat care dorește revenirea ca titular

  • Depunerea cererii la școală – până la 9 iunie
  • Discutarea și analizarea cererii în Consiliul de Administrație – 10 iunie
  • Comunicarea acordului pentru reîncadrare atât cadrului didactic cât și Inspectoratului – 10-12 iunie
  • Ocuparea posturilor – 4 august

La această etapă pot participa și cadre didactice care îndeplineau condițiile pentru menținere în activitate ca titular, sesiunea 2020, dar care nu mai aveau catedră pentru anul școlar următor, solicitând astfel pensionare începând cu 01.09.2020, în cazul în care, în urma pretransferului, s-a eliberat o catedră similară în școala în care au funcționat ca titulare.

În perioada 18-29 iunie se depun la inspectoratele școlare județene dosare pentru:

  • Titularizare 2020
  • Detașare la cerere prin concurs specific
  • Repartizare în baza mediilor din anii anteriori (2019, 2018, 2017 – în baza mediilor de peste 5 , 2016, 2015, 2014 – în baza mediilor de peste 7, cu condiția să nu fi obținut la concursuri de titularizare ulterioare note mai mici de 5 la proba scrisă)

Cereri și modele de cereri pentru etapele de mobilitate:

NOTĂ: Articolul nu este unul exhaustiv, el va fi actualizat cu alte etape de mobilitate, pe măsură ce acestea vor apărea sau ne vor fi semnalate. 

Sursa foto: pixabay.com


4 comments
  1. Miscarea personalului in educatie favorizeaza titularii??
    Cum este posibil ca un titular neexaminat, cu punctajul dosarului de 58.5 (2020) si 61.1 (2019) sa inlocuiasca la restrangere (2020 si 2019) in scoli diferite, acelasi suplinitor calificat care are note obtinute la titularizare 2019 si respectiv 2018 mai mari, inlocuindu-l prin puterea metodologiei miscarii ?
    Cazul este real.

    1. nu, e vorba de prelungirea contractelor suplinitorilor pe perioada determinata, inca un an de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nelu Tătaru îi va propune premierului Cîțu vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru anumite categorii de persoane, printre care și profesorii, iar cine nu se va supune măsurii și reprezintă un pericol să nu mai fie primit la locul de muncă

Introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi, este propunerea pe care consilierul onorific al premierului, fostul ministru al…
Vezi articolul

Sindicatele îi întreabă pe profesori și angajații din școli dacă acceptă să închidă greva generală din Învățământ pentru voucherele anuale și pentru promisiunea de creștere salarială în anul viitor, solicitări făcute de sindicate și acceptate de Guvern / Condiția impusă de Executivul Ciucă – duminică la 9 să anunțe încheierea grevei

Sindicatele își întreabă oamenii din teritoriu dacă propunerile acceptate de Guvern, la solicitarea lor, sunt acceptabile pentru membrii, în așa fel încât greva generală să fie închisă. Guvernul ar fi…
Vezi articolul

Organizarea examenului de titularizare la nivelul școlii, prin concurs pe post, măsură blocată la implementare, acuză un raport USR-PLUS / Renunțarea la norma didactică și implementarea normei de muncă de 40 ore, cu sarcini date de director, propunere pentru pachetul “România Educată”

Organizarea examenului de titularizare la nivelul școlii, prin concurs pe post, a fost o măsură acceptată în programul de guvernare, dar este blocată la implementare, potrivit unui raport numit „8…
Vezi articolul

Carte pusă pe foc într-o școală – șocul care a născut proiectul “Dăruim comori”. Bianca Mereuță: Omul este cel care face cartea să trăiască. Iar cartea e punctul de plecare pentru a-i învăța pe copii să pună întrebări, să gândească

“La una dintre bibliotecile la care am dăruit carte, portarul școlii mi-a spus că au făcut foc cu cărțile. Atunci am realizat că omul este cel care va face acea…
Vezi articolul