VIDEO Modificarea de la Titularizare, explicată de ministrul Educației: Se susține examenul în condiții speciale. Proba practică s-a scos și putem lua orice inspecție în calcul pentru înscriere

FOTO: edu.ro

„Proba practică la Titularizare s-a scos” și „putem lua orice inspecție în calcul”, nu doar pe cea specială, pentru înscrierea la examenul din acest an, a explicat ministrul Educației modificările aduse examenului de Titularizare 2020, într-o conferință online a TNL.

Redăm declarația ministrului:

”Se susțin, se susțin și examenele de Titularizare și Definitivat, iarăși în condiții speciale. Am aprobat în cadrul Guvernului României o Ordonanță de Urgență prin care am dat posibilitatea înscrierii la aceste examene chiar dacă nu au efectuat toți colegii profesori toate inspecțiile de specialitate.

Le-am oferit posibilitatea de a participa la aceste examene echivalând, de fapt, o inspecție din câte au avut de-a lungul timpului, cu cea specială de Def sau de titularizare. Deci proba practică la titularizare s-a scos, iar dacă nu au inspecție specială, putem lua în calcul una dintre inspecțiile pe care le-au avut de-a lungul timpului cadrele didactice, o inspecție, nu neapărat specială ci oricare, orice tip de inspecție”.

Reamintim că încă nu există un calendar oficial actualizat, aprobat și prezentat la data publicării acestui articol pentru Titularizare, Definitivat sau grade didactice. Nu se cunosc regulile etapelor de mobilitate pentru personalul didactic și nici datele probelor de examen.

Edupedu.ro a publicat săptămâna aceasta un proiect de calendar pentru Titutlarizare, aflat ]n lucru la minister.

Definitivat 2020: Candidații trebuie să depună cerere de recunoaștere sau echivalare a inspecției până pe 22 mai, potrivit ISMB. 29 mai, termenul de evaluarea a portofoliilor

FOTO: edu.ro

Exit mobile version