Monica Anisie a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației și Cercetării

SURSA: Inquam Photos / George Călin

17 voturi pentru, 6 abțineri și 4 voturi împotrivă a primit Monica Anisie la audierile de la comisia de specialitate pentru funcția de viitor ministru al Educației și Cercetării. Aceasta a răspuns întrebărilor celor 27 de deputați și senatori prezenți. Avizul obținut este unul consultativ. Pentru a ajunge ministru, candidatul trebuie să meargă în plenul celor două camere, cu tot Cabinetul propus, pentru a obține votul de învestitură, programat pentru luni, 4 noiembrie.

Anularea măsurii care îi trimite obligatoriu pe elevii care iau sub media 5 la Evaluarea Națională la școala profesională, precum și reducerea conținuturilor programei școlare sunt două dintre măsurile anunțate de Monica Anisie, audiată azi la Parlament în Comisia de Învățământ pentru funcția de viitor ministru al Educației și Cercetării. Vezi aici VIDEO și află cine este Monica Anisie.

Printre măsurile anunțate drept ”urgente”, Anisie a anunțat debirocratizarea, adică reducerea numărului „imens” de hârtii pe care un cadru didcatic trebuie să le completeze.

A mai declarat că nu va susține reducerea veniturilor pentru cadrele didactice sau reducerea numărului de cadre didactice din învățământ.

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Exit mobile version