Monica Anisie, ministrul Educației: Vom face publice 7.000 de teze de doctorat. Am aprobat metodologia de evaluare a școlilor doctorale

Ministrul Educației anunță că a aprobat metodologia de evaluare a școlilor doctorale, care “va fi publicată în curând în Monitorul Oficial”. “În 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să înceapă această evaluare de către ARACIS”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea TV. În ceea ce privește publicarea tezelor de doctorat, ministrul a afirmat că “legea educației prevede că aceste teze de doctorat sunt publice, ca atare trebuie să punem în aplicare și această prevedere a legii”.

“Am solicitat UEFISCDI să începem să facem publice aceste teze de doctorat. Avem în format electronic în acest moment în cadrul registrului peste 7.000 de teze de doctorat pe care în curând Ministerul Educației le va pune în mod transparent și le vom face publice. Vor fi la dispoziția publicului”, a precizat Anisie.

De remarcat că obligativitatea publicării transparente a tezelor de doctorat nu apare și în metodologia de evaluare a școlilor doctorale, deși universitățile au trecut prin zeci de scandaluri de plagiat tocmai la nivelul doctoratelor.

Ministrul Educației, Monica Anisie, despre evaluarea școlilor doctorale:

 

 

Exit mobile version