Monica Anisie: Probele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se vor desfășura cu măsuri de siguranță, elevii vor avea culoare speciale. Săptămâna viitoare vom anunța calendarele examenelor

Monica Anisie / Foto: gov.ro

Probele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se vor desfășura cu măsuri de siguranță, a anunțat Monica Anisie într-o intervenție la Digi 24. Aceasta a explicat că săptămâna viitoare vor fi anunțate calendarele de examene.

Redăm declarația ministrului:

Monica Anisie: ”Trebuie să ne gândim însă că trebuie să luăm măsurile de siguranță și să nu expunem pe elevi. Această perioadă de 22 iunie, în care încep probele de bacalaureat, considerăm că o reprezintă perioada cea mai bună pentru elevi.

La momentul acesta calendarele sunt în lucru și vor fi prezentate publicului săptămâna viitoare.

Probele se vor desfășura cu măsuri de siguranță și Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății a realizat un ordin comun în care sunt prevăzute măsurile de siguranță și îi asigur pe elevi că trebuie să privească cu încredere la aceste examene pentru că ele reprezintă momentul în care finalizează un ciclu de învățământ.

Noi, în cadrul Ministerului, am pus la dispoziția elevilor teste de antrenament de pregătire în toată această perioadă, am luat măsura ca programa pentru examen să se oprească la conținuturile învățate până la semestrul I, deci nu au de ce să se îngrijoreze cu privire aceste teme pe care le-ar putea primi la examen și în același timp am organizat cursuri de pregătire la tele școală, în parteneriat cu televiziunea română .

Moderator: Dați-ne detalii despre aceste măsuri de siguranță. Câți copii vor fi într-o clasă, dacă vor purta măști, mănuși, cum vor putea scrie cu mănușile în mâini, la probele orale se vor face circuite, ca în spitale, astfel încât să nu mai stea elevii și părinții în fața unei săli de clasă?

Monica Anisie: Diferit va fi exact ceea ce veți spune dumneavoastră. Și anume că vom lua măsuri de siguranță. Așa cum am anunțat public vor fi maximum 10 elevi într-o sală de curs, o sală care în prealabil va fi dezinfectată, elevii vor parcurge un circuit pe care trebuie să-l respecte până la intrarea în sală și vor purta măști.

Moderator: Inclusiv la probele orale?

Monica Anisie: Pentru probele orale tocmai de aceea am încercat să schimbăm calendarul tocmai pentru a identifica și altfel în care putem da aceste probe de competențe. Deci la probele de competențe, fie la limba română, fie la limbă străină sau competențe TIC.

Moderator: Cum adică alte variante?

Monica Anisie: Tocmai pentru că sunt mai multe variante o să le prezinte specialiștii în momentul în care sunt gata în cadrul Ministerului”

Reamintim că ministrul Educației a anunțat că examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise pe 22 iunie, iar cel de Evaluarea Națională va începe pe data de 15 iunie.

FOTO: gov.ro

Exit mobile version