Monica Anisie: Noutatea la BAC este că examenul va începe cu probele scrise, pe 22 iunie. Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie / Tezele nu se vor mai susține și se recuperează materia neparcursă

Foto: gov.ro

Evaluarea Națională 2020 se va susține începând cu data de 15 iunie, iar la examenul de Bacalaureat “noutatea va fi că va începe cu probele scrise, în data de 22 iunie, și va continua cu probele pentru competențe”, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Referitor la elevii care nu sunt în ani terminali, “se recuperează materia neparcursă în această perioadă”, “mediile vor fi încheiate cu minimum 2 calificative sau note” și “nu se vor mai susține teze”.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații de presă organizate la 2 ore după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că grădinițele, școlile și universitățile rămân închise până în septembrie, dar că examenele de Evaluare Națională și BAC 2020 se susțin conform calendarului inițial.

Monica Anisie, cele mai importante declarații:


Declarația vine după ce președintele Klaus Iohannis a comunicat decizia finală, în ceea ce privește soarta școlii în contextul pandemiei: “grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar, universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar”. Singurii care pot reveni la școală sunt elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, care vor susține examenele de Evaluare Națională și BAC 2020 conform calendarelor inițiale.

Citește declarațiile integrale ale președintelui, cu privire la anul școlar în curs:

 

Exit mobile version