“Noile legi ale educaţiei sunt un eşec şi proiectul din care trebuia derivată acea Românie educată e un proiect falimentar”, spune președintele USR, Cătălin Drulă

Foto: Captură video

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că noile legi ale educaţiei sunt „un eşec” şi par „un document de partid” scris doar de ministru, notează G4Media.ro.

„Noile legi ale educaţiei sunt un eşec şi proiectul din care trebuia derivată acea Românie educată e un proiect falimentar. Dacă e să spicuiesc câteva din consecinţele trecerii acestui pachet de legi, vorbeam mai devreme de politizare, de această baronizare şi partidizare a şcolii, impostura academică – e o uriaşă minciună acolo a creşterii bugetului, e o preocupare redusă pentru reducerea inechităţilor şi a celor care nu au acces la învăţământ. Cred că trebuie să ne punem întrebarea, ce fel de şcoală e asta, ce etică a muncii oferim copiilor noştri, viitorilor angajaţi?”, a declarat Drulă, marţi, la dezbaterea „Aşteptările mediului de afaceri de la educaţia din România”, organizată de USR la Palatul Parlamentului.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version