Noua lege a salarizării ar putea fi gata până în septembrie, spune președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților: În momentul în care finalizezi studiile, ca profesor debutant, cu puțin peste 2.000 lei, considerăm că este o jignire la adresa cadrelor didactice

Natalia Intotero / Foto: Agerpres

Președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero, a spus că până în septembrie e posibil „să avem această nouă lege a salarizării”. Aceasta a precizat jurnaliștilor că ministrul Muncii „lucrează la această lege și credem noi că undeva până în septembrie să avem această nouă lege a salarizării, cu salarii mult mai bune, mai atractive pentru personalul din învățământ.”

Intotero a adăugat că salariile profesorilor debutanți reprezintă o jignire la adresa cadrelor didactice: „În momentul în care finalizezi studiile, ca profesor debutant cu puțin peste 2.000 lei, considerăm că este o jignire la adresa cadrelor didactice.”

În cadrul ședinței Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților au fost respinse amendamentele USR și ale minorităților de a fi introduse în proiectul legii învățământului preuniversitar prevederile referitoare la salarizarea profesorilor.

Natalia Intotero: „În primul rând, vreau să spun foarte clar: cu toții ne dorim salarii mai mari pentru cadrele didactice. În momentul de față, această meserie, pe care marea majoritate și-o alege din dragoste pentru copii, nu este atractivă. Deci, în momentul în care finalizezi studiile, ca profesor debutant, cu puțin peste 2.000 lei, considerăm că este o jignire la adresa cadrelor didactice și, din acest punct de vedere, cu toții susținem salarii mai mari pentru debutanți în învățământ și nu numai: și pentru personalul nedidactic, didactic auxiliar și pentru ceilalți colegi cu experiență.

Însă, acest lucru poate fi făcut, așa cum prevede PNRR-ul, prin legea salarizării. Și cu tot regretul, acest PNRR a fost propus, mă rog, componența lui, de către colegii de la USR. Acum noi trebuie să respectăm ceea ce ei au propus la vremea respectivă, iar această componentă privind salarizarea cadrelor didactice, a personalului din învățământul preuniversitar să se regăsească în legea salarizării. Iar ministrul Muncii, am avut o discuție cu domnia sa, lucrează la această lege și credem noi că undeva până în septembrie să avem această nouă lege a salarizării, cu salarii mult mai bune, mai atractive pentru personalul din învățământ.

Exit mobile version