Nouă premii de aproape 5.000 de euro pentru liceeni din șapte județe, în finala Early Innovators Business Plan 2023. Reciclarea panourilor fotovoltaice, grădini urbane în balcoane, un robot care colecteaza plasticul din râuri, spațiu de socializare în școli, printre ideile câștigătoare (P)

Castigatori Early Innovators 2023 / Foto: BCR

Reciclarea panourilor fotovoltaice învechite, grădini urbane în balcoane, terase și pe acoperișurile blocurilor din orașe, un robot care colectează plasticul din râuri și lacuri, spațiu de conectare și relaxare în școli, centru pentru copii cu dizabilități și părinții lor, sunt doar câteva dintre ideile premiate câștigătoare la Early Innovators Business Plan 2023, cea mai mare competiție națională de antreprenoriat susținută de BCR Școala de Business.

O echipă de liceeni de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, din București, a câștigat locul I și premiul de 1.500 de euro pentru planul de afaceri „Greencell Recycling”- o idee de business pentru reciclarea panourilor fotovoltaice învechite. 

Echipa Eminescienii (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța) s-a clasat pe locul II și a primit din partea BCR un premiu în valoare de 1.000 de euro, pentru o idee de afaceri ce presupune crearea unui robot care să colecteze deșeurile de plastic din râuri și lacuri.

Câștigătoarea premiului III, în valoare de 600 de euro, a fost echipa Green Team de la Liceul Teoretic „Jean Monet” din București, pentru o idee de afacere prin care să se construiască și să ofere soluții pentru dezvoltarea de grădini urbane în balcoane, terase și pe acoperișurile blocurilor din orașe.

În finală au participat 21 de echipe, din 13 orașe, care au fost selectate dintr-un total de 225 de planuri de afaceri înscrise în competiție. 

Tineri din Piatra Neamț, Câmpia Turzii, Reghin, Târgu-Mureș, Iași, Mediaș, Constanța, Vălenii de Munte, Ștei, Turda, Suceava, Cluj-Napoca și București și-au susținut pitch-urile finale la sediul BCR, The Bridge, în fața unui juriu format din antreprenori, reprezentanți BCR și Steinbeis România.

Echipele finaliste și-au prezentat planul de afaceri live printr-un pitch de trei minute, urmat de o serie de întrebări și feedback personalizat din partea juraților și a Danei Dima, vicepreședinte retail & private banking BCR, care a avut rolul de președinte al juriului. Criteriile de evaluare pentru acordarea premiilor au fost: ideea de business, tehnologii folosite și aplicabilitate, analiza concurenței, sustenabilitate, inovație, viziune și scalabilitate, iar premiile totale au însumat aproximativ 5.000 de euro. 

Finalisti Early Innovators / Foto: BCR
Nouă premii de aproape 5.000 de euro pentru liceeni din șapte județe la Early Innovators Business Plan 2023

O idee de afaceri care implică construirea de mori de apă pentru furnizarea de electricitate în orașe de mici dimensiuni și comune, propusă de echipa Innovation Team de la Liceul Tehnologic „Unirea” din Ștei, județul Bihor, a câștigat premiul de sustenabilitate, în valoare de 500 de euro .

Au fost acordate trei mențiuni în valoare de câte 300 de euro:
Trei premii speciale din partea membrilor juriului:

Finala competiției a fost transmisă LIVE pe pagina de Facebook a BCR:

Jurgen Raizner, director al centrelor Steinbeis din Romania, Germania, Austria, Ucraina si Azerbaijan: Pentru a crea un ecosistem puternic de business, este foarte important să facilităm interacțiunea între tineri liceeni și antreprenori cu experiență, dintre sistemul educațional și cel de business.

“Early Innovators a fost inițiat de Steinbeis Donau Zentrum și se bazează pe patru modele de bune practici de parteneriat public–privat din Germania și Austria și ne bucurăm că am sprijinit mii de elevi din România în ultimii trei ani să creeze planuri de afaceri.

Pentru a crea un ecosistem puternic de business, este foarte important să facilităm interacțiunea între tineri liceeni și antreprenori cu experiență, dintre sistemul educațional și cel de business. Echipa Steinbeis are o prezență activă în Europa Centrală și de Est și suntem consultanți pentru investitorii germani care vin în România. Din toate discuțiile pe care le avem, România este văzută în continuare ca un hub de dezvoltare regional, iar pregătirea viitoarelor generații de tineri este un obiectiv esențial”, a declarat Jurgen Raizner, director al centrelor Steinbeis din Romania, Germania, Austria, Ucraina si Azerbaijan.

Dana Dima, Vicepreședinte retail & private banking BCR: Am analizat în detaliu cele 21 de proiecte ajunse în finală și am încredere că viitorul României este pe mâini bune.

Early Innovators Business Plan Competition este un concurs care a stârnit curiozitatea și implicarea liceenilor din toată România. Este extraordinar că înțelegerea și dezvoltarea unor planuri de afaceri a devenit o prioritate pentru ei. Poate că inițial au privit această competiție ca pe un joc, însă, cu certitudine, modul în care s-au implicat și au construit fiecare pas îi poate ajuta, cu puțin curaj și determinare, să transforme ideile lor în business-uri reale. Am analizat în detaliu cele 21 de proiecte ajunse în finală și am încredere că viitorul României este pe mâini bune. Iar BCR Școala de Business este alături de noua generație de antreprenori, prin resurse educaționale și prin implicarea activă în astfel de concursuri naționale și regionale pentru liceeni și studenți”, a declarat Dana Dima, Vicepreședinte retail & private banking BCR.

Juriul a fost format din 24 de antreprenori și manageri cu experiență în diverse domenii de business și medii universitare: Dana Dima – BCR, Roxana Hălmăgeanu – BCR, Alin Niță – FivePlus Solutions, Andreea Paul – INACO – Inițiativa pt Competitivitate, Andrei Bucur – Smart Tech Energy Concept, Aura Icodin – Centrul de Limbi Străine A_BEST, Aurelian Iuscu – Business Future Solutions, Bogdan Hossu – Wise Finance Solutions, Cătălina Dutu – Eagle Consult & Services, Cornel Bărbuț – VegaComp Consulting, Crina Diculescu – Dynamic Business Connections, Cristina Ionescu – Camera de Comerț și Industrie a României, Darius Madadi – Rădăcini Auto, Camelia Spătaru – Jump to Smart, Ioana Arsenie – Trusted Advisor & Trusted App, Mihaela Cornelia Dan – Academia de Studii Economice, Natalia Lepădatu – TARA Interactive, Marian Teleleu – Smarticity, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice, Oana Ciobanu – Elevathor, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice, Ștefan Budulan – UP Romania, Virginia Zețu – FIBERCON, Ciprian Lepădatu – Asociația Firmelor Constănțene și Ștefan Adrian Apăteanu – EduApps.

Juriu Early Innovators / Foto: BCR
Despre competiția Early Innovators Business Plan

Early Innovators Business Plan Competition se adresează liceenilor și își propune să dezvolte mentalitatea antreprenorială în rândul tinerilor, bazându-se pe cele mai bune practici germane aplicate pentru elevii din România. 

EIBPC este un concurs unic în România din perspectiva conceptului, metodologiei și flexibilității cu privire la participare deoarece poate aplica orice elev, de la orice liceu, indiferent de profilul liceului pe care îl frecventează, singura condiție fiind ca elevul să fie coordonat de un profesor, indiferent de specialitate.

Competiția este sponsorizată de BCR Școala de Business.

Citește și:
Concurs pentru liceenii din București, cu premii de peste 2.000 de euro, pentru cele mai bune idei de afaceri. Înscrieri până pe 19 aprilie 
Trei echipe de liceeni, premiate cu peste 4.000 de euro într-un concurs de antreprenoriat. O școală de robotică mobilă, pentru copiii din sate, filtre de aer din mușchi de pământ și o platformă online de cursuri IT pentru gimnaziu și liceu, ideile câștigătoare la Early Innovators Business Plan 2021 
Exit mobile version