Noutate la Evaluarea Națională 2020: Un singur profesor la supravegherea elevilor în timpul probelor scrise – proiect al ministerului

Supravegherea elevilor în timpul probelor scrise de la Evaluarea Națională 2020 va fi făcută de minimum un profesor asistent pentru fiecare clasă, față de minimum doi, cât era până acum, potrivit proiectului de Ordin de ministru care acum este în lucru și care a fost obținut de Edupedu.ro.

„Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba”, prevede proiectul de ordin menționat.

În metodologia de examen de până acum era prevăzut să existe minimum doi asistenți:

„Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba”.

Reamintim că în acest an examenul de Evaluare Națională se dă în condiții de distanțare fizică între persoane, iar în clasă vor fi câte 10 persoane, potrivit procedurii anunțate de ministrul Educației.

Ordinul de ministru aflat în lucru mai prevede și faptul că elevii aflați în izolare sau care sunt infectați cu noul coronavirus vor susține probele după o metodologie specială care va fi elaborată de minister.

Evaluarea Națională începe în data de 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar afișarea rezulatelor va avea loc pe 22 iunie, potrivit unui document de lucru elaborat de Ministerul Educației, obținut de Edupedu.ro. Singura modificare față de calendarul inițial al Evaluării Naționale 2020 este adusă la ora de afișare a rezultatelor finale și de intervalul depunerii contestațiilor.

Exit mobile version