Numărul psihologilor școlari e prea mic / În pandemie stresul a crescut, dar autoritățile au acționat slab în acest domeniu – rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David

Foto: © Martinmark - Dreamstime.com

Numărul psihologilor din unitățile de învățământ este prea mic, raportat la necesități, apreciază rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, profesor de psihologie. Acesta a spus marți, citat de Agerpres, că în România “un psiholog trebuie să facă faţă la sute de elevi. Vă daţi seama – dacă vrei cu adevărat să faci servicii de psihologie într-o manieră adecvată, nu ai cum să lucrezi simultan cu toţi care ar avea nevoie”.

Daniel David, într-o videoconferință organizată de Ministerul Sănătății:

Referindu-se la perioada pandemiei, el a spus că studiile arată o creştere a stresului, iar “O componentă slabă a acţiunii autorităţilor a fost cea legată de componenta psihologică”:

Foto: © MartinmarkDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version