O aplicație de limbaj pentru refugiați creată în Belgia a câștigat Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2023

Foto: europarl.europa.eu

O aplicație de limbaj pentru refugiați creată în Belgia a câștigat Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2023. În fiecare an juriile naționale și cel european selectează câte un proiect din fiecare stat UE. 26 de câștigători naționali au fost invitați pe 12 mai la ceremonia de decernare din Aachen, unde au fost anunțați cei trei câștigători ai UE, anunță Parlamentul European, potrivit G4Media.ro.

Premiul întâi, în valoare de 7.500 euro, a fost acordat proiectului „AILEM” din Belgia – prima aplicație de limbaj creată special pentru refugiați și solicitanți de azil și dezvoltată cu consultarea acestora.

Aplicația folosește limbajul pentru a dărâma neînțelegerile și diferențele interculturale între refugiați și țara gazdă și cuprinde fraze folositoare, povești și jocuri pentru învățarea limbii, precum și modalități de a se conecta cu alți utilizatori. Proiectul urmărește să reunească persoane cu parcurs, experiență și statut social diferite.

Două proiecte au primit premiul doi ex-aequo: „Muzeul mobil al climei” din Lituania și „Corespondentul european” din Olanda. Ambele vor primi câte 3750 EUR.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
Ajutoare de mii de euro, acordate tinerilor din Uniunea Europeană pentru proiecte europene despre comunitate și democrație – Premiul “Charlemagne” / Proiectele se trimit până pe 2 februarie
Exit mobile version