O aplicație de limbaj pentru refugiați creată în Belgia a câștigat Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2023

127 de vizualizări
Foto: europarl.europa.eu
O aplicație de limbaj pentru refugiați creată în Belgia a câștigat Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2023. În fiecare an juriile naționale și cel european selectează câte un proiect din fiecare stat UE. 26 de câștigători naționali au fost invitați pe 12 mai la ceremonia de decernare din Aachen, unde au fost anunțați cei trei câștigători ai UE, anunță Parlamentul European, potrivit G4Media.ro.

Premiul întâi, în valoare de 7.500 euro, a fost acordat proiectului „AILEM” din Belgia – prima aplicație de limbaj creată special pentru refugiați și solicitanți de azil și dezvoltată cu consultarea acestora.

Aplicația folosește limbajul pentru a dărâma neînțelegerile și diferențele interculturale între refugiați și țara gazdă și cuprinde fraze folositoare, povești și jocuri pentru învățarea limbii, precum și modalități de a se conecta cu alți utilizatori. Proiectul urmărește să reunească persoane cu parcurs, experiență și statut social diferite.

Două proiecte au primit premiul doi ex-aequo: „Muzeul mobil al climei” din Lituania și „Corespondentul european” din Olanda. Ambele vor primi câte 3750 EUR.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
Ajutoare de mii de euro, acordate tinerilor din Uniunea Europeană pentru proiecte europene despre comunitate și democrație – Premiul “Charlemagne” / Proiectele se trimit până pe 2 februarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulile de predare online: Profesorii pun note fără să mai ceară acordul părinților / Elevii primesc absențe, dacă nu participă la orele online / Este interzisă înregistrarea cursurilor / Părinții pot participa la ore, dacă elevii sunt minori

Profesorii pun note fără să mai ceară acordul părinților, este interzisă înregistrarea cursurilor predate online, elevii primesc absențe, dacă nu participă la orele online, iar părinții pot participa la ore…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu califică ilegală suspendarea prin adresă a Ministerului Sănătății a testării rapide în a 8-a zi pentru elevii care vor să revină la școală: S-a înlăturat acest neajuns. În școlile fără cabinet medical, testarea va fi mobilă organizată de DSP. Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva vor putea prezenta rezultatul testului

Ministrul Educației a calificat drept ilegală suspendarea testării rapide a elevilor în a 8-a zi, decisă printr-o simplă adresă emisă de Ministerul Sănătății și obținută în cursul zilei de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Specialist în sănătate publică: După alegeri, mă aștept să ajungem la măsuri de izolare. Este bine, măcar, că există o abordare regională, să nu închidem toată țara

Profesor universitar la Universitatea Iowa în SUA, dar şi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde conduce departamentul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș spune pentru G4Media.ro că numărul cazurilor de coronavirus va crește…
Vezi articolul