La UMF Iași s-au înscris mai puțini candidați la Medicină Generală față de anul trecut. Pe de altă parte, a crescut numărul celor care au optat pentru studiile în franceză

6.604 vizualizări
Sursă foto: news.umfiasi.ro
La Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” din Iași s-au înscris mai puțini candidați la examenul de admitere la studiile de licenţă la Medicină Generală în limba română, după cum a menționat rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu, potrivit Agerpres, şi a crescut interesul candidaţilor pentru studii de licenţă în limba franceză.

Dintre programele de studiu de licenţă în limba română, cea mai mare concurenţă la examenul de admitere este înregistrată la Nutriţie şi Dietetică. Pe locurile următoare sunt: Facultatea de Asistenţă Medicină Generală, Facultatea de Medicină Generală şi Facultatea de Medicină Dentară. Cele mai puţine înscrieri pentru susţinerea examenului de admitere au fost înregistrate, ca şi în anii trecuţi, la Facultatea de Farmacie.

“Anul acesta, vorbim despre studiile de licenţă în limba română, am înregistrat un număr mai mic de candidaţi cu 110 faţă de anul trecut. Anul acesta avem 2.226 de candidaţi înscrişi pentru toate programele de licenţă. Înregistrăm o concurenţă la Medicină Generală de 3,87 pe loc, faţă de 4,22 cât am avut anul trecut”, a precizat Scripcariu.

În ceea ce priveşte programele pentru străini, a crescut taxa de înscriere și s-a înregistrat o creştere a candidaţilor pentru studiile în limba franceză.

“La străini, în acest an am crescut taxa de înscriere de la 5.000 de euro/an la 7.500 euro/an. Era momentul să creştem, toate Universităţile de Medicină şi Farmacie din ţară am avut o înţelegere între noi şi toţi au aceeaşi taxă. Chiar şi în aceste condiţii remarcăm un interes crescut al candidaţilor pentru studii în limba franceză. Astfel că la Medicină Generală avem o concurenţă de 4,22/loc, iar la Medicină Dentară, de 3,42/loc. La limba engleză la Medicină Generală avem 1,1 candidaţi pe loc, iar la Dentară avem 0,83/loc”, a mai spus rectorul UMF Iași.

Înscrierea pentru concursul de admitere la UMF Iaşi s-a desfăşurat în perioada 1 iunie – 17 iulie. Au fost scoase la concurs 791 locuri la învăţământul fără taxă, iar numărul locurilor cu taxă este de 585.

Examenul de admitere la UMF Iaşi va fi organizat pe data de 25 iulie şi va consta într-un test grilă. Durata probei scrise este de trei ore, de la ora 10:00 la 13:00. Admiterea se face strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale obţinute la examenul scris în ordinea opţiunilor pentru programele de studii, în limita numărului de locuri pentru fiecare program de studiu.

Sursă foto: news.umfiasi.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cum vor arăta creșele pe care promite să le construiască, de la finalul acestui an, Ministerul Dezvoltării. Cseke Attila: Dacă terenul va fi mai mic, în orașele mari, vom folosi și acoperișul pentru a amenaja spații verzi și locuri de joacă

Ministerul Dezvoltării prezintă machetele noilor creșe pe care vrea să le construiască în orașele mari și mici, din fonduri alocate prin PNRR, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. „Vom demara…
Vezi articolul