O elevă de 17 ani din România a câștigat locul 1 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, EGMO 2020

FOTO: EGMO 2020

Prima Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete desfășurată virtual a fost câștigată de Amina Abu Shanab, din România, în vârstă de 17 ani. Tânăra este elevă la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti, potrivit site-ului oficial EGMO 2020.

Amina Abu Shanab este în clasa a XI-a, iar anul trecut la EGMO 2019 a câștigat medalia de argint, după ce în 2018 câștigase tot argintul la Florența, în Italia.

După eleva din România s-au clasat cele din Rusia, Serbia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020 (EGMO 2020) urma să se desfășoare în perioada 14-21 aprilie 2020 în Olanda. „Situația mondială creată de pandemia virotică a facut ca organizatorii și comisia internațională a acestei olimpiade să ia decizia desfășurării acesteia online”, scrie într-un comunicat Sociatatea de Științe Matematice din România.

România a fost reprezentată de elevele:

Echipa este condusă de profesor Mihail Bălună (Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Bucureşti) şi de profesor Anca Băltărigă (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti).

Pentru probele de concurs s-a alocat o perioadă de 3 zile, fiecare ţară urmând să aleagă două dintre acestea. Ca urmare a condiţiilor speciale din acest an, fiecare elevă a concurat de acasă, cu monitorizare video de la distanţă.

Fiecare ţară a evaluat propriile lucrări şi a comunicat apoi notele organizatorilor, care au stabilit premiile.

Premiile vor fi anunțate pe 21 aprilie, dar clasamentul a fost publicat, iar reprezentanta României, Amina Abu Shanab este pe prima poziție cu 39 de puncte.

FOTO: Amina Abu Shanab /EGMO 2020

Știrea este în proces de actualizare

Exit mobile version