O nouă specie de salvie a fost descoperită în România, pe pajiștile din Dobrogea, anunță Societatea Ornitologică: A stat pur și simplu ascunsă la vedere timp de secole

Foto: Szabo Anna

Flora mondială s-a îmbogățit cu o nouă specie – Salvia revelata, o nouă specie de plantă descoperită în România, pe pajiștile din Dobrogea, anunță Societatea Ornitologică, într-o postare pe Facebook, scrie G4Media.ro.

Primul exemplar a fost observat în 2015 de cercetătorii clujeni Mátis Attila si Szabó Anna în timp ce evaluau starea de conservare a habitatelor din rezervația Pădurea Dumbrăveni într-un proiect al Societății Ornitologice Române.

Confirmarea identității noii specii a venit după 6 ani de studii laborioase ale membrilor echipei de specialiști din România, Ungaria și Ucraina. Întreaga poveste a acestei importante descoperiri vă este dezvăluită într-un articol publicat de Societatea Ornitologică, pe care îl redăm mai jos integral:

“Deși nu este o plantă rară, ci are o largă distribuție în întreaga regiune de stepă a Europei, această specie de salvie a stat pur și simplu ascunsă la vedere timp de secole, fiind identificată eronat ca Salvia austriaca, o specie comună din Europa Centrală, cu care această plantă este strâns înrudită. (…)”

Citește mai mult pe G4Media.ro.
Exit mobile version