O profesoară din Bistrița ar fi folosit cuvinte obscene pentru a le explica elevilor, la ora online, relația personajelor dintr-un basm de Petre Ispirescu

Modelul chinez de educație

Foto: Pexels.com

O profesoară de limba română de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița ar fi ales expresii obscene pentru a le explica elevilor intriga basmului cult  „Fata de împărat și fiul văduvei” de Petre Ispirescu, potrivit Bistrițeanul.ro.

Conform presei locale, profesoara a fost filmată în timp ce folosea cuvinte obscene pentru a explica relația dintre fata de împărat și fiul văduvei.

„Este relația de iubire, mă…! Este între o fată de domnitor, fata președintelui, se **** cu … cu unu care vinde baraboi în piață”, a explicat profesoara elevilor, potrivit sursei citate. De remarcat că înregistrarea publicată de Bistrițeanul.ro nu se aude clar, iar unii comentatori ai site-ului spun că înțeleg exprimarea greșită “se fuge cu…”.

Nu este prima dată când un profesor este surprins de elevii sau studenții săi având exprimări nepotrivite, uneori agresive, sau preocupări de altă natură decât cea didactică, în timpul orelor online.

Spre exemplu, la începutul lunii noiembrie, o profesoară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a fost suspendată din activitate și supusă unei anchete interne a univesității după ce a apărut în mediul online un video în care cadrul didactic are o discuție cu studenții, la orele online, potrivit rectorului UMF Viorel Jinga. 

Ea le-a cerut rând pe rând studenților să o numească după titulatura de doctor, însă de fiecare dată când întreba umilitor câte un student cum i se adresează, îi reproșa că nu e bine și schimba formula de adresare. În video se mai aude cum își face studenții „proști” și „răi”.

Sursă foto: Pixabay

Exit mobile version