O profesoară din Bistrița ar fi folosit cuvinte obscene pentru a le explica elevilor, la ora online, relația personajelor dintr-un basm de Petre Ispirescu

5.469 de vizualizări
Modelul chinez de educație
Foto: Pexels.com
O profesoară de limba română de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița ar fi ales expresii obscene pentru a le explica elevilor intriga basmului cult  „Fata de împărat și fiul văduvei” de Petre Ispirescu, potrivit Bistrițeanul.ro.

Conform presei locale, profesoara a fost filmată în timp ce folosea cuvinte obscene pentru a explica relația dintre fata de împărat și fiul văduvei.

„Este relația de iubire, mă…! Este între o fată de domnitor, fata președintelui, se **** cu … cu unu care vinde baraboi în piață”, a explicat profesoara elevilor, potrivit sursei citate. De remarcat că înregistrarea publicată de Bistrițeanul.ro nu se aude clar, iar unii comentatori ai site-ului spun că înțeleg exprimarea greșită “se fuge cu…”.

Nu este prima dată când un profesor este surprins de elevii sau studenții săi având exprimări nepotrivite, uneori agresive, sau preocupări de altă natură decât cea didactică, în timpul orelor online.

Spre exemplu, la începutul lunii noiembrie, o profesoară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a fost suspendată din activitate și supusă unei anchete interne a univesității după ce a apărut în mediul online un video în care cadrul didactic are o discuție cu studenții, la orele online, potrivit rectorului UMF Viorel Jinga. 

Ea le-a cerut rând pe rând studenților să o numească după titulatura de doctor, însă de fiecare dată când întreba umilitor câte un student cum i se adresează, îi reproșa că nu e bine și schimba formula de adresare. În video se mai aude cum își face studenții „proști” și „răi”.

Sursă foto: Pixabay


5 comentarii
 1. Generatia snowflake, iti zice unu prost sau rau, sau se folosesc cuvinte obscene si direct sunt ofensați oamenii, si posteaza pe fb sau insta ca isi i-au bully sau ca sunt deranjati. Este clar ca generatia tanara este distrusa.

 2. Credeam ca Edupedu a mai ramas cu ceva deontologie jurnalistica si nu preia necritic si fara verificare niste relatari aiurea, care incalca dreptul la viata privata, fara sa asigure niciun context. Daca ce zice profesoara e miezul stirii si asta nu reiese clar dintr-un fragment publicat pe net si aparut in presa locala, ce sens are sa o publici si sa o mai si legi cu alta intamplare necorelata, construind o generalizare pripita?
  O publicatie care se respecta isi face serios temele, nu publica zvonistica.
  Dezamagitor!

  1. Se incearca liberalizarea educatiei cat de curand posibil deoarece doar la scolile de stat sunt probleme. Ati vazut vreun articol in presa in care sa apara probleme la scolile private?

   1. Pana cand nu este analizata de experti inregistrarea respectiva, profesoara este nevinovata. Sunt doua variante posibile si ambele sunt legate de vorbirea in grai ardeleneac: – se fuce(ca varianta a verbului obscen rostita in grai) sau se fuge(sa fuge) ca varianta regionalistica ardeleneasca a verbului a fugi. Si intre fuce si fuge pe o inregistrare de calitate atat de slaba este greu de distins fara o expertiza profesională cata vreme este in joc activitatea profesionala si viata unui om . Haideti sa nu ne hazardam, cata vreme nu avem experienta necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Controversă în Franța după ce un dicționar a inclus pronumele fără gen „iel”, inspirat din curentul woke. Ministrul francez al Educației: „Scrierea incluzivă nu este viitorul limbii franceze”

Pronumele neutru „iel”, ca alternativă fără gen la „il” (el) și „elle” (ea), a fost introdus în ediția online a cunoscutului dicționar Le Petit Robert. Ministrul francez al Educației și…
Vezi articolul

Raluca Turcan acuză Oficiul Național de Anchiziții Centralizate că este “pesedizat cap-coadă” și că în ciuda presiunilor făcute de Guvern, “acceptă contestații de un nivel îndoielnic”: A făcut ca achiziționarea celor 250.000 de tablete pentru elevi să fie aproape un coșmar

Atac fără precedent la adresa instituției care derulează achiziția centralizată de tablete școlare, lansat joi seara de vicepremierul Raluca Turcan. Aceasta a declarat la B1TV că Oficiul Național de Anchiziții…
Vezi articolul