OFICIAL Școlile și grădinițele pot intra de pe o zi pe alta într-un scenariu de funcționare. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a intrat în vigoare

Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care modifică prevederea potrivit căreia se stabilesc scenariile în care funcționează școlile, grădinițele și universitățile a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordinul nr. 3.805/703 din 17 mai 2021.

După modificarea articolului 2, alineatul 3 forma actului normativ este următoarea:

„Scenariul de funcționare al unității/instituției de învățământ, pe parcursul anului școlar/universitar, se va actualiza în funcție de situația epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Varianta inițială a acestui articol era: „Scenariul de funcționare al unității/instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Potrivit acestui nou ordin, școlile din București, de exemplu, ar putea trece de miercuri în scenariul verde, cu prezența fizică a tuturor elevilor la cursuri și nu va mai trebui să aștepte ziua de luni pentru acest lucru.

Articol în curs de actualizare

Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli

Exit mobile version