OFICIAL Școlile și grădinițele pot intra de pe o zi pe alta într-un scenariu de funcționare. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a intrat în vigoare

29.276 de vizualizări
Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli
Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care modifică prevederea potrivit căreia se stabilesc scenariile în care funcționează școlile, grădinițele și universitățile a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordinul nr. 3.805/703 din 17 mai 2021.

După modificarea articolului 2, alineatul 3 forma actului normativ este următoarea:

„Scenariul de funcționare al unității/instituției de învățământ, pe parcursul anului școlar/universitar, se va actualiza în funcție de situația epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Varianta inițială a acestui articol era: „Scenariul de funcționare al unității/instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Potrivit acestui nou ordin, școlile din București, de exemplu, ar putea trece de miercuri în scenariul verde, cu prezența fizică a tuturor elevilor la cursuri și nu va mai trebui să aștepte ziua de luni pentru acest lucru.

Articol în curs de actualizare

Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli


9 comments
 1. Scoala trebuie sa inceapà,suntem singura tara europeană care am tinut școli ,clase închise de 350 zile.

  1. @CV
   Sigur, problema e ca incepe fix cand sta sa se termine, cu beneficii 0. Ce credeti ca se poate recupera in 4 saptamani? Va spun eu: mai nimic. Bonus: nu toti vor veni, multi vor alege, cu motiv sau fara, sa ramana in online. Adica va fi scoala aia, nici cal nici magar. Si sa nu mi-o serviti pe aia cu socializarea, pentru ca exact asta au facut in cele cate zile socotiti dvs acolo. Majoritatea au socializat. Pe unde au apucat. Scoala au facut doar cei care si-au vazut de treaba. Dar, ca de obicei, laudatori ai prostiei si ai incapatanarii prostesti se gasesc peste tot. Sper sa va simtiti.

  1. Fineţuri. Ii banuiti de prea multe cunostinte lingvistice. Niste reduși, cum bine zicea cineva de mai jos.

 2. Cretini. Eu online pot sa fac si din Maldive daca vreau. Cum adica de pe o zi sau alta? Tampitilor.

 3. Cel mai sucit ministru de pana acum. Zi de zi se suceste ceva. Chiar credeti ca-s cifrele reale? Sa ne ajute Dumnezeu caci oamenii au facut destul!

 4. Sunt de părere că aceasta nu este decizia corectă. Noi chiar trebuie sa deschidem școlile în mijlocul săptămânii? Mulți elevi nici măcar nu s-au pregătit pentru intrarea în scenariul verde, dacă deschideam școlile de luni măcar mai aveau timp și ei să-și cumpere ghiozdan, rechizite etc. Până la urmă elevii din București au stat aproape tot anul în învățământul online, de ce să nu o facă pentru încă trei zile?

 5. O ce veste minunata!
  Un nou ordin ni se-arata,
  Nu putem trai nici măcar o zi
  Fără răsuciri la 180 grade!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Noul Consiliu al ARACIP, agenția care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, a fost desemnat. Printre membri: președintele Asociației Școlilor Particulare, un comisar de poliție și un colonel din Armată / Președintele va fi ales marți

Un comisar-șef de poliție, un colonel, dar și președintele Asociației Școlilor Particulare fac parte din noul Consiliu al ARACIP, agenția care acreditează și autorizează școlile și grădinițele. Consiliul a fost…
Vezi articolul
carte Dostoievski

Confruntată cu un val de critici, o universitate din Milano s-a răzgândit și va ține cursul despre scriitorul rus Dostoievski, deși îl anulase “pentru a evita orice formă de polemică în aceste momente de mare tensiune” / Conducerea universității consideră că a fost vorba de o “neînţelegere”

Coducerea Universității Bicocca din Milano a cedat presiunilor, după ce pe reţelele sociale s-a declanşat un protest prin care studenții cereau ca un curs despre scriitorul rus Fedor Dostoievski să…
Vezi articolul