Olimpiada Internațională de Fizică 2019: patru medalii de argint și o medalie de bronz, pentru lotul României. Toți olimpicii români la fizică învață la un singur liceu privat

Olimpiada Internațională de Fizică 2019

Foto: Ministerul Educatiei

Lotul olimpic de fizică al României a obținut patru medalii de argint și o medalie de bronz la a 50-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică. Toți olimpicii români la Fizică învață la un singur liceu, privat: componenții lotului sunt elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București (ICHB), anunță Ministerul Educației.

Peste 380 de elevi din 82 de țări au concurat la această olimpiadă, care s-a desfăşurat la Tel Aviv (Israel) în perioada 7-15 iulie.

Olimpicii români medaliați cu argint la internaționala de fizică:
Medalia de argint:
Olimpicii romani la Fizica / Foto: Ministerul Educatiei

 

Ionel Emilian Chiosa a primit și premiul special Best Creative Solution.

Delegația României a fost coordonată și însoțită de profesorii Delia Davidescu (Liceul Internațțional de Informatică din București), Adrian Dafinei și Virgil Băran (Facultatea de Fizică a Universității Bucureşti).

Subiectele și soluțiile:

Olimpiada a fost compusă din două probe – una teoretică și una experimentală – cu durata de 5 ore fiecare. Un concurent poate obține un scor maxim de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică și 20 la proba experimentală).

Prima Olimpiadă de acest fel s-a desfășurat în 1967, la Varșovia (Polonia), cu participarea a 5 țări, inclusiv România. România a găzduit IPhO de două ori (1972 și 1983).

Delegaţia României de la APhO 2019, Olimpiada Internaţională de Fizică din Adelaide, Australia, a câştigat 4 medalii de bronz, potrivit informaţiilor publicate de Liceul Internaţional de Informatică. “A fost un concurs neobişnuit, cu subiecte….. neobişnuite”, potrivit sursei citate, care remarcă faptul că numai concurenţi din 14 ţări, din cele 23 de ţări participante, au obţinut medalii.

 

Exit mobile version