Olimpicii internaţionali români la Fizică au luat 4 medalii de bronz şi 3 menţiuni în Australia. Doar concurenţii din 14 ţări, din 23 participante, au obţinut medalii

1.923 de vizualizări
SURSA: edu.ro
Delegaţia României de la APhO 2019, Olimpiada Internaţională de Fizică din Adelaide, Australia, a câştigat 4 medalii de bronz, potrivit informaţiilor publicate de Liceul Internaţional de Informatică. “A fost un concurs neobişnuit, cu subiecte….. neobişnuite”, potrivit sursei citate, care remarcă faptul că numai concurenţi din 14 ţări, din cele 23 de ţări participante, au obţinut medalii.

Rezultatele obţinute de echipa României sunt:

 • Vlad Ariana-Dalia–Bronze Medal
 • Vasile Mihai– Bronze Medal
 • Chiosa Ionel-Emilian – Bronze Medal
 • Iosif Theodor– Bronze Medal
 • Dolteanu Ştefan – Honorabile Mention
 • Roşca Vlad – Honorabile Mention
 • Ignat Marius – Honorabile Mention

Coordonatoarele lotului au fost profesoarele  Rodica Ionescu şi Delia Davidescu.

În galerie aveţi imagini cu unul dintre elevii din România în timpul probei teoretice.

Olimpiada a avut loc între 5 şi 13 mai. Candidaţii au avut o probă de teorie şi una de experimente. Rezultatele elevilor români, ca ale tuturor participanţilor, au fost mai bune la probele teoretice, potrivit site-ului oficial al concursului.

Ţările participante au fost următoarele:

 1. Australia
 2. Bangladesh
 3. Cambogia
 4. China
 5. Hong Kong
 6. India
 7. Indonesia
 8. Israel
 9. Kazakhstan
 10. Macau
 11. Malaesia
 12. Mongolia
 13. Pakistan
 14. România
 15. Rusia
 16. Arabia Saudită
 17. Singapore
 18. Sri Lanka
 19. Taiwan
 20. Thailanda
 21. Turcia
 22. Emiratele Arabe Unite
 23. Vietnam


APhO este Olimpiada de Fizică din Asia. În prezent, APhO este cel mai important concurs de fizică pentru țările asiatice. Acesta este asemănător Olimpiadei Internaționale de Fizică (IPhO). Singura diferență dintre APhO și IPhO este că o echipă națională pentru APhO este compusă din cel mult opt ​​studenți, în loc de cinci pentru IPhO. Vârsta concurenților nu trebuie să depășească douăzeci de ani pe data de 30 iunie a anului concursului. Prima ediţie a fost în anul 2000 în Indonezia.

Olimpiada Europeană de Fizică – EUPhO este mai tânără, anul acesta va fi abia la a treia ediţie şi va avea loc în Letonia, la Riga, pe 31 mai-4 iunie. Potrivit site-ului oficial, România va participa cu 5 olimpici.


1 comment
 1. Adica 8 participanti,(cu unul nu stim ce s-a intamplat) toti din ichb, fosti si viitori componenti(100%, ca nu mai are nimeni loc) ai echipei olimpice nationale, doua profesoare tot din ichb, cea mai buna clasare locul 29.
  Nu ar fi o tragedie daca nu ar avea exact acelasi program cu asiaticii: in mod curent, pregatire intensiva de 5 ore fara pauza de 3 ori pe saptamana plus plus plus. Fara alte materii, fara nimic.
  Merita oare ca statul roman sa ii avantajeze atat de mult?
  Ce fac autoritatile romane pentru copiii talentati la fizica din gimnaziu, castigatori ai primelor 3 locuri de la faza nationala, care nu vor sa mearga la ichb?
  In acest moment, realitatea neparfumata este asta: mergi la acel liceu dupa gimnaziu, ai o sansa la lotul olimpic, daca te adaptezi(in fiecare an, sunt cazuri de copii extrem de buni care nu au rezistat la 14-15 ani, departe de parint). Nu mergi, zero sanse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like