Părinții, despre modificarea calendarului de admitere la liceu: Nu se poate ca Ecaterina Andronescu să se comporte așa!

Iulian Cristache / Foto: Facebook.com

Părinții reacționează la modificarea peste noapte a calendarului examenelor de admitere la liceu 2019. “Nu ne putem bate joc de elevi și părinți”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Federației de Părinți din Preuniversitar. Iulian Cristache a avertizat că “părinții au fost puși, deja, pe drumuri” pentru a-și înscrie copiii la probele vocaționale, ca să afle chiar în ultima zi de înscrieri că totul se amână: atât înscrierile, cât și examenele care ar fi trebuit să înceapă mâine.

Nu se poate să se comporte așa. Ori suntem parteneri, ori nu. Avem comisie de dialog social [la nivelul Ministerului Educației, unde sunt dezbătute toate proiectele de ordine – n.red.]. De ce nu a venit cu această propunere acolo, pentru a fi discutată de către toți partenerii?”, a declarat Iulian Cristache, pentru Edupedu.ro.

Președintele Federației de Părinți din Preuniversitar a adăugat că “tot o decizie greșită este și cea referitoare la cifra de școlarizare la nivelul Bucureștiului. Dacă la nivel național am fost de acord cu modul în care au fost gândite aceste cifre, la București este dezastru. Este făcută din pix, fără pic de logică elementară. Rezultatele elevilor de la nivelul Bucureștiului sunt bune. Numai 15% dintre ei au note sub 5. Cum să fundamentez un procent de 47% către profesional?

Nu ne putem bate joc de elevi și părinți. Susținem o cifră de școlarizare care să dezvolte școlile profesionale, dar nu din pix, ci în baza cererilor fundamentate venite pe filiera școală/Consiliu de Administrație, Inspectorate Școlare Județene și Minister al Educației”, a continuat Cristache.

DOCUMENT Fragment din Ordinul semnat ieri de Ecaterina Andronescu:
Descarcă de aici ordinul integral semnat ieri de Ecaterina Andronescu
Compară cu vechiul ordin care stabilește calendarul de admitere la liceu 2019
Citește și:

 

Exit mobile version