Pentru ca elevii să poată reveni fizic la școală după cele 2 săptămâni de vacanță, ar trebui să fie mai mic numărul de infectări / Recuperarea se va face prin modificarea structurii anului, se pot folosi vacanța de iarnă și săptămâna “Școala Altfel” – Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu / Foto: Radu Tuta - Agerpres Foto

Sorin Cîmpeanu / Foto: Radu Tuta - Agerpres Foto

Pentru a reveni la școala fizică pe 8 noiembrie, numărul elevilor infectați din școli ar trebui să scadă la sfârșitul celor două săptămâni de vacanță suplimentară în care intră toți începând de luni, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi24. El a adăugat că se va consulta cu experți în epidemiologie pentru a avea un răspuns exact, dar că sistemul nu poate susține mai mult de două săptămâni fără școală fizică. În ceea ce privește recuperarea, aceasta se va face prin modificarea structurii anului școlar și ar putea însemna sacrificarea săptămânii Școala Altfel sau chiar a vacanței de iarnă.

„Două săptămâni pot fi recuperate prin modificarea structurii anului școlar, mai mult nu poate fi recuperat prin modificarea structurii. O săptămână oricum aveau preșcolarii și elevii din învățământul primar, vor avea două săptămâni, deci doar o săptămână în plus de vacanță. Pentru ceilalți elevi vor fi două săptămâni de vacanță, care vor putea fi recuperate, discutăm cu elevii, discutăm cu profesorii, prin modificarea structurii anului școlar există săptămâna Școala Altfel, există vacanța de iarnă, există posibilități de recuperare astfel încât să se păstreze calendarul examenelor naționale, dar mai mult de două săptămâni nu susținem vacanță suplimentară”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Întrebat cum ar trebui să arate situația epidemiologică la sfârșitul acestor două săptămâni pentru ca elevii să se întoarcă la școală, Cîmpeanu a răspuns că „evoluția epidemiologică din școli ne arată că din punct de vedere al numărului de elevi infectați avem o stagnare la 16.000 de elevi și preșcolari infectați, exact atâția aveam și cu o săptămână în urmă, deci ar trebui să fie mai mic numărul de infectări, ne vom consulta cu experți în epidemiologie pentru a avea răspunsul exact. Am anunțat că nu mai devreme de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului școlar”, a răspuns Cîmpeanu.

Întrebat dacă elevii din anii terminali ar putea totuși să vină la școală în perioada aceasta, Cîmpeanu a răspuns că „dacă hotărârea CNSU spune că se acordă vacanță tuturor… tuturor înseamnă tuturor. Pot să vă spun că elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri”.

Citește și:
VIDEO Vacanța de două săptămâni începe pe 23 octombrie, anunță ministrul Educației: Vom avea consultări pe modificarea structurii anului școlar, astfel încât perioada de cursuri să nu fie diminuată / Mai mult de două săptămâni nu vor putea fi compensate
Exit mobile version