Pentru profesorii cu vulnerabilități medicale se pot adopta măsuri ca să rămână online – Cîmpeanu

vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus luni că pentru profesorii vulnerabili se pot adopta măsuri care să le permită să rămână în mediul online. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei dezbateri online organizată de Salvați Copiii – „Cum ne protejăm copiii, odată ce începe școala?”.

„Pentru colegii cadre didactice care au vulnerabilități certificate medical – şi aici vorbim de Medicina Muncii – se pot adopta măsuri care permit colegilor cadre didactice să rămână în online. Repet, Medicina Muncii reglementează acest lucru, nu a fost nevoie de o suprareglementare la nivelul ordinului de ministru”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Ultima raportare ne-a arătat că avem peste 185.000 de angajați în sistemul de învățământ vaccinați, dintr-un total de peste 300.000, adică un procent de peste 60%. Am transmis deja o solicitare în așa fel încât odată cu revenirea în școli în data de 1 septembrie să facem actualizarea acestei raportări la nivelul fiecărei școli, apoi centralizat la nivel de județ și apoi la nivel național și la nivelul fiecărei universități în așa fel încât să vă putem oferi un răspuns concret cel mai târziu în data de 8 septembrie cu privire la numărul de angajați din învățământ vaccinați”, a declarat Cîmpeanu la Digi24.

Întrebat pe 1 septembrie, la o emisiune de la Kanal D, dacă vor fi plătite la fel cadrele didactice care refuză vaccinarea cu cele care se vaccinează, Cîmpeanu a răspuns că „Profesorii sunt plătiți pentru calitatea și volumul actului educațional; profesorii nu sunt plătiți nici mai mult, nici mai puțin dacă sunt sau nu vaccinați”.

În total, 60% dintre angajații din învățământ sunt vaccinați, „o pondere mai mare de dublu față de media națională”, a spus Cîmpeanu. „Deci sunt foarte mândru că 165.000 de angajați din învățământ sunt deja vaccinați”, a adăugat el și a mai precizat că pe 8 septembrie va publica situația actualizată.

Citește și:
Trebuie să ne grăbim cu vaccinarea cadrelor didactice / Și noi, vaccinații, începem să nu mai fim feriți după 270 de zile de la rapel / Vârful valului 4 va fi la începutul lunii octombrie – medicul Mihai Gafencu
Cercetătorul Virgil Iordache: Vaccinare vs. nevaccinare în universități
Exit mobile version