Pentru profesorii cu vulnerabilități medicale se pot adopta măsuri ca să rămână online – Cîmpeanu

2.653 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus luni că pentru profesorii vulnerabili se pot adopta măsuri care să le permită să rămână în mediul online. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei dezbateri online organizată de Salvați Copiii – „Cum ne protejăm copiii, odată ce începe școala?”.

„Pentru colegii cadre didactice care au vulnerabilități certificate medical – şi aici vorbim de Medicina Muncii – se pot adopta măsuri care permit colegilor cadre didactice să rămână în online. Repet, Medicina Muncii reglementează acest lucru, nu a fost nevoie de o suprareglementare la nivelul ordinului de ministru”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 • Amintim că au început să fie distribuite în școli formulare cu întrebarea dacă s-au vaccinat sau nu împotriva COVID-19, pentru profesori, de la 1 septembrie, la nivelul școlilor, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, duminică seara la Digi24. Mai exact, până pe 8 septembrie, ministerul va putea anunța datele actualizate privind procentul angajaților din învățământ care s-au vaccinat.

„Ultima raportare ne-a arătat că avem peste 185.000 de angajați în sistemul de învățământ vaccinați, dintr-un total de peste 300.000, adică un procent de peste 60%. Am transmis deja o solicitare în așa fel încât odată cu revenirea în școli în data de 1 septembrie să facem actualizarea acestei raportări la nivelul fiecărei școli, apoi centralizat la nivel de județ și apoi la nivel național și la nivelul fiecărei universități în așa fel încât să vă putem oferi un răspuns concret cel mai târziu în data de 8 septembrie cu privire la numărul de angajați din învățământ vaccinați”, a declarat Cîmpeanu la Digi24.

Întrebat pe 1 septembrie, la o emisiune de la Kanal D, dacă vor fi plătite la fel cadrele didactice care refuză vaccinarea cu cele care se vaccinează, Cîmpeanu a răspuns că „Profesorii sunt plătiți pentru calitatea și volumul actului educațional; profesorii nu sunt plătiți nici mai mult, nici mai puțin dacă sunt sau nu vaccinați”.

În total, 60% dintre angajații din învățământ sunt vaccinați, „o pondere mai mare de dublu față de media națională”, a spus Cîmpeanu. „Deci sunt foarte mândru că 165.000 de angajați din învățământ sunt deja vaccinați”, a adăugat el și a mai precizat că pe 8 septembrie va publica situația actualizată.

Citește și:
Trebuie să ne grăbim cu vaccinarea cadrelor didactice / Și noi, vaccinații, începem să nu mai fim feriți după 270 de zile de la rapel / Vârful valului 4 va fi la începutul lunii octombrie – medicul Mihai Gafencu
Cercetătorul Virgil Iordache: Vaccinare vs. nevaccinare în universități

5 comments
 1. Trebuia neapărat scrisă reglementarea prin ordin. Așa, ne-a băgat in ceață. Personal nu pot respira cu masca pe nas, având și afecțiuni cardiace, pe lângă afecțiunea cronică ORL

 2. Cum sa soliciti munca in online pe baza unui comunicat de presa ?De ce nu vrea d-l ministru sa-si asume si problema muncii in online a cadrelor didactice vulnerabile ?

 3. Cum să nu.
  Sunt profesori ”vulnerabili” care stau bine-merci acasă, iar proștii stau să le supravegheze elevii în clasă. Nu o săptămână, nu două, ci tot anul școlar.

  ”Se pot adopta măsuri”. Oare ce-o fi însemnând?

  Nimic nu este clar. Nicio metodologie care să clarifice detaliile aplicării unor măsuri. Încălcarea drepturilor omului, la majoritatea deciziilor.

  Și totul se lasă în ”competențele” unor directori numiți în ”interesul învățământului”.

  De ex.: Vă imaginați directori la școli generale din localități mici, numiți în funcția de director la licee tehnologice, că habar nu au să întocmească încadrarea unor cadre didactice, încadrări care cuprind ore de modul, laborator tehnologic, ore de instruire practică. Darămite să rezolve alte probleme.

  Domnule ministru, școala are atât de multe probleme pe care chiar dvs. le-ați avizat. Nu mai spun de atâtea alte probleme.

  Ar fi bine să ajutați cu adevărat la rezolvarea problemelor școlii, nu să ne vorbiți numai despre vaccinare.

  1. De ce evita asumarea responsabilitatii muncii in online a profesorilor ?Cum poti solicita lucrul acesta in baza unui comunicat de presa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Curtea de Conturi: Şcolile din România au primit de la primăriile şi consiliile judeţene doar 0,6% din totalul finanţării pe anul 2016. Echivalentul a 21 de lei pe elev, pe an

Subfinanţarea cronică a Educaţiei şi şcolilor româneşti este reflectată în cel mai recent Raport de audit al performanței privind finanțarea învățământului preuniversitar, în perioada 2014-2016, făcut de Curtea de Conturi. În…
Vezi articolul

Seria de conferințe este susținută de BCR

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară“, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13:30, la UBB –…
Vezi articolul