Peste 10 mii de cadre didactice au fost respinse la înscrierea în Corpul Profesorilor Evaluatori pentru Examenele și Concursurile Naționale, adică peste 35% din participanții la concursul de dosare

Foto: © Potatushkina | Dreamstime.com

La concursul de dosare pentru profesorii care vor să evalueze lucrările elevilor și cadrelor didactice la examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat, definitivare în învățământ și titularizare, 10 mii de cadre didactice au fost respinse în prima etapă, iar 18 mii au fost admise. Rezultatele au fost publicate pe 15 octombrie de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație.

UPDATE, 27 octombrie: Centrul Național de Evaluare dă vina pe profesori pentru eșecul de la înscrierea în Corpul Evaluatorilor. De ce au fost eliminate 10 mii de cadre didactice

Au participat 28.226 de cadre didactice din toate ciclurile de învățământ: educatori, învățători și profesori. Numărul celor care nu au fost admise reprezintă 35,8% din numărul participanților la selecție. Rezultatele au fost:

Cei mai mulți dintre cei respinși au în dreptul lor scrisă următoarea “motivare“: “lipsa/neconformitate cerere de înscriere conform modelului prevăzut la Anexa 1 a Metodologiei“.

Este vorba despre prima procedură de selecție.

Rezultatele din listă au fost anonimizate, prin anonimizare înțelegându-se faptul că cei care au candidat sunt identificați prin numărul de înregistrare primit în aplicația de înscriere (a nu se confunda cu numărul de înregistrare dat de inspectoratul școlar județean/ISMB pe cererea de înscriere), scrie CNPEE.

CNPEE va transmite fiecărui inspectorat școlar, listele cu rezultatele selecției dosarelor, cuprinzând următoarele date: numărul de înregistrare primit în aplicație, nume, prenume, e-mail, unitatea de învățământ, județ, grad didactic, disciplină, rezultatul selecției și motivul de respingere, după caz.

În situația în care un candidat s-a înregistrat în aplicație cu mai multe conturi (email-uri diferite), în listele cu rezultatele selecției dosarelor candidatul respectiv se va regăsi cu toate aceste conturi.

Fiecare inspectorat școlar județean/ISMB va comunica individual, fiecărui candidat, numărul de înregistrare primit în aplicație și rezultatul selecției.

“Atenție! Listele cu rezultatele selecției nu sunt publice”, precizează reprezentanții CNPEE.

Pentru a obține calitatea de membri ai CPEECN, s-au putut înscrie cadrele didactice care îndeplineau cumulativ următoarele condiții:

a) au desfășurat activități de predare-învățare-evaluare, în ultimii trei ani școlari încheiați, în învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal;

b) au gradul didactic I, II sau titlul științific de doctor în specialitate;

c) au experiență de organizare și participare la evaluări, în cadrul examenelor și concursurilor naționale/internaționale.

După ce Edupedu.ro a semnalat faptul că mamele care au stat în concediu de creștere a copilului și au revenit în ultimii 3 ani la școală nu sunt primite la înscrieri, inspectoratele au comunicat că acestora le sunt considerați vechime la clasă anii respectivi, de concediu de creștere, deci pot depune cerere.

Ulterior, în  etapa a II-a (1 – 15 octombrie), au fost verificate dosarele de înscriere. Urmează verificarea competențelor de evaluare și selecția cadrelor didactice care doresc să devină membri (16 octombrie – 1 decembrie).

Cadrele didactice selectate dobândesc calitatea de membri ai CPEECN după parcurgerea și absolvirea programului de formare, acreditat de către Ministerul Educației și Cercetării și asigurat de către CNPEE, în parteneriat cu toate casele corpului didactic.  Programul de formare este prevăzut a se desfășura între 2 decembrie 2020 și 15 martie 2021.

Membrii CPEECN sunt cadre didactice care își desfășoară activitatea de predare-învățare-evaluare atât în mediul urban, cât și în cel rural, în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, respectiv liceal – filierele teoretică, vocațională și tehnologică.

Foto: © Potatushkina | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version