Peste 2.800 de elevi din Sectorul 3 nu mai iau burse școlare în semestrul II, după modificarea criteriilor de acordare a acestora, hotărâre a Consiliului local

Foto: Pixabay.com

În total, 2.808 de elevi din Sectorul 3 al Capitalei nu mai primesc burse în al doilea semestru al anului școlar în curs, după ce Ministerul Educației a schimbat criteriile de acordare a burselor școlare în ianuarie 2022. Mai exact, dacă în semestrul I, 15.608 elevi din Sectorul 3 primeau burse școlare, acum doar 12.800 sunt eligibili pentru acestea, deci cu 2.808 mai puțini, potrivit calculelor Edupedu.

Concret, Consiliul Local Sector 3 a aprobat, în şedinţa de joi, acordarea a circa 12.800 de burse pentru elevi în semestrul al II-lea al acestui an şcolar, transmite Agerpres.

Astfel, pentru elevii din ciclul primar se vor acorda:

Pentru elevii din ciclul gimnazial sunt prevăzute:

Nu în ultimul rând, pentru elevii din ciclul liceal se vor acorda:

Comparativ, datele din în Semestrul I, în Hotărârea Consiliului Local de mai jos:

Informații de context

Ordinul de ministru prin care crește media de la care se acordă burse de merit și de studiu a fost amplu criticat de elevi și părinți. Elevii au făcut și un protest pe rețelele sociale prin care își exprimau nemulțumirea față de schimbarea criteriilor de acordare a burselor.

Cele două organizații de elevi care au organizat greva japoneză au acuzat că prin majorarea mediei pentru bursă de merit la 9.50 “mai mult de 400.000 de elevi își vor pierde bursele”.

Prin același ordin, cuantumul minim al burselor de merit s-a dublat, de la 100 de lei la 200 de lei.

Valoarea burselor, potrivit ordinului de ministru emis în ianuarie
Citește și:
În semestrul II, aproape 21.000 de elevi din București nu au mai primit burse de merit, după ce ministerul Educației a crescut media de la care se acordă, la 9,50 / A crescut în schimb, numărul burselor sociale acordate
Exit mobile version