Peste 200 de mii de elevi din 33 de județe, inclusiv din clasele primare, au ascultat muzică clasică la ore pe parcursul anului școlar, în cadrul unui proiect educativ

A fost al 8-lea an în care proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică s-a desfășurat în școlile din țară, prin parteneriat cu Radio România Muzical împreună cu Ministerul Educației.

În cadrul proiectului, în școlile și liceele din București și 33 de județe, elevii au putut asculta din 50 de lucrări de muzică clasică, însoțite de scurte explicații pe înțelesul copiilor, o poveste despre piesele muzicale. La proiect pot participa elevi din toate clasele sistemului preuniversitar, inclusiv din clasele primare.

Proiectul educativ a avut și o componentă interactivă: un concurs. Pe parcursul anului școlar 2021-2022 copiii au fost premiați dacă au răspuns corect la cele două întrebări săptămânale referitoare la lucrările muzicale ascultate în cadrul proiectului. În total s-au oferit 250 premii constând în CD și DVD-uri cu spectacole muzicale.

Săptămânal, s-au primit, în medie, 3000 de răspunsuri corecte la concursul organizat sub egida proiectului.

Anul acesta muzica clasică a ajuns la 246.000 de elevi din București și 33 județe, mai mult cu 20.000 de copii participanți, față de anul școlar trecut. Cei mai mulți elevi participanți la proiect au fost din Bihor, peste 44.000, Sibiu, București, Prahova, Iași.

Exit mobile version