Peste 60% din elevii din București învață online

Foto: © Eakrin Rasadonyindee - Dreamstime.com

În total, 177.000 de elevi din 287.000, câți sunt înscriși la școlile din București, învață astăzi online, din cauza situațiilor de infectări cu coronavirus din unitățile de învățământ. Mai exact, este vorba de 61,67% din elevi, potrivit datelor comunicate miercuri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). În București, incidența cazurilor de COVID-19 raportate este de 16,51 la mia de locuitori, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. Școlile nu se închid, însă, în funcție de incidența din localitate, ci în funcție de numărul de cazuri din respectiva unitate de învățământ.

Mai jos, cifrele raportate de ISMB astăzi, 20 octombrie:

Școlile care au cerut să își treacă activitățile online timp de 14 zile, în baza articolului 3, alineatul 2 din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, pot cere prelungire, a declarat marți Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educație. Decizia cu privire la aprobarea prelungirii rămâne la latitudinea inspectoratelor Școlare, a spus el.

Foto: © Eakrin RasadonyindeeDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version