Școlile trecute în online prin decizia consiliilor de administrație pot cere prelungire, inspectoratele vor analiza solicitarea – Sorin Ion

6.885 de vizualizări
Sorin Ion / Foto: Facebook.com
Școlile care au cerut să își treacă activitățile online timp de 14 zile, în baza articolului 3, alineatul 2 din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, pot cere prelungire, a declarat pentru Educație Privată Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educație. Decizia cu privire la aprobarea prelungirii rămâne la latitudinea inspectoratelor Școlare, a spus el.

“Dacă decizia inițială a fost valabilă timp de 14 zile, aceste școli pot face cerere de prelungire, în aceeași formulă, prin consiliul de administrație, dar e posibil ca inspectoratele să considere că nu mai sunt valabile motivele”, a declarat el pentru sursa citată.

Potrivit lui Sorin Ion, “rămâne la latitudinea inspectoratelor să analizeze solicitarea. Dacă aceste școli vor să revină în format fizic mai devreme, ele pot să ceară revenirea tot prin decizie a consiliilor de administrație”.


9 comments
 1. Ba da, se gândesc politicienii, mulți și proști, care consideră că dacă ne vaccinăm toți scăpăm de pandemie, asta dacă nu ne omoară sărăcia.

  1. Multi si prosti? 5 miliarde? S-o fi mutat centrul Silicon Valley in Romania. O fi devenit Romania polul desteptaciunii si nu stim noi? Tine-ti cretinatatile pentru tine. Daca tu esti cretin, nu trebuie sa-i cretinizezi si pe altii. Parerea mea.

 2. Nu pot intelege motivul pentru care autoritățile se încăpățînează să mențină școlile deschise in localitățile cu incidență mai mare de 10. Directorii si CA -urile din școli evită să ia o măsură care ar opri măcar temporar infectarea a zeci de copii și a familiilor lor. Copiii vin in mijloace de transport în comun foarte aglomerate si unde nu se respectă regulile de distanțare, in școli nu se fac teste, sunt multi elevi corona sceptici care nu poartă mască in ciuda tuturor rugamintilor profesorilor ( varianta cu scăderea notei la purtare nu are efect in cazul multor elevi ). In fiecare școală sunt foarte mulți elevi raciti. Chiar nu se gândește nimeni la aspectele acestea?

  1. Eu cred ca se stie situatia scolilor dar pur si simplu nu ii intereseaza!
   Cineva zicea ca nu ar avea baza legala sa treaca toate scolile online pentru ca ordinul comun este facut conform Legii 55 care instituie starea de alerta și care prevede ca consiliile de administratie decid si cum guvernul este demis nu se poate inainta in Parlament o modificare a acestei legi. In cadrul ei este specificata doar perioada in care s-a intrat in online la inceputul anului.
   Eu zic ca daca se voia cu adevarat sigur se gasea o varianta ca sa poata trece in online toti dar NU SE VREA!

   1. Te-ai gandit ca poate nu se poate? Centrul universului nu este la Bucuresti. Mai sunt si sate la tara, la munte. Romania e o tara predominant rurala. Numai voua sa va fie bine. De ce sa treci in online la o populatie de 2000 de locuitori cu 8 locuitori cu Covid?? Prin niste sate rasfirate unul pe un deal sau o casa pe un munte, alta pe alt varf de munte? Sunt situatii si situatii. Noi ne luptam in rural sa-i atragem spre scoala si voi cereti sa-i indepartam? Sunt profesori care pana la scoala, de la strada urca 2-3 km pe poteci de munte in cizme de cauciuc, ore sunt doar ziua, curent nu este. Repet: ROMANIA ESTE PREDOMINANT RURALA. Mai gandeste cand ceri de-a valma online.

    1. In primul rand nu stiam ca ne cunoastem ca sa vorbim la per tu…
     In al doilea rand eu nu am bagat pumnul in gura nimanui cand am sustinut sa se treaca scolile in online si nici nu am jignit pe nimeni…este punctul meu de vedere si mi-l asum…
     In al treilea rand cu persoane de genul dvs. nu se poate discuta asa ca ma rezum doar la ce am spus mai sus….

  2. Voi, domnilor din minister de ce sunteți acolo? Proiecte de lege 0, asumări 0. Lăsați doar consiliile de administrație ale școlilor și dispăreți cu toții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Amendamentul care i-ar amnistia pe plagiatori a primit vot pozitiv în ședința de luni a Comisiei de Învățământ a Camerei Deputaților. USR a încercat întoarcerea la Comisie, dar propunerea a fost respinsă / Pălărie: Dacă trece de plen, vom sesiza CCR

Al doilea amendament-surpriză care i-ar amnistia pe plagiatori, după cum a avertizat USR, a trecut, luni, de Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților, cu 11 voturi pentru și 6 împotrivă.…
Vezi articolul

VIDEO Ludovic Orban, întrebat dacă școlile mai rămân mult închise: Aproape toate țările care păstraseră învățământul în clasă, între timp au suspendat cursurile în clasă / Moderator: Dați-mi niște exemple / Orban: În Franța au fost proteste

Aproape toate țările care păstraseră învățământul în clasă, între timp au suspendat cursurile în clasă, susține premierul României, Ludovic Orban. Șeful Guvernului a fost întrebat miercuri seara, la RomâniaTV, de…
Vezi articolul