Peste 60% din elevii din București învață online

1.439 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În total, 177.000 de elevi din 287.000, câți sunt înscriși la școlile din București, învață astăzi online, din cauza situațiilor de infectări cu coronavirus din unitățile de învățământ. Mai exact, este vorba de 61,67% din elevi, potrivit datelor comunicate miercuri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). În București, incidența cazurilor de COVID-19 raportate este de 16,51 la mia de locuitori, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. Școlile nu se închid, însă, în funcție de incidența din localitate, ci în funcție de numărul de cazuri din respectiva unitate de învățământ.

Mai jos, cifrele raportate de ISMB astăzi, 20 octombrie:

 • 164 de unități în online pe ART. 3.2
 • 42 de unități în online pe ART. 6.2
 • 5 unități în online pe ART. 6.9
  • TOTAL unități suspendate integral: 211
 • unități care au cel puțin o clasă/grupă suspendată: 235
 • Aproximativ 177.000 de elevi care studiază online
 • 4.545 de preșcolari/elevi confirmați în ultimele 14 zile,
 • 746 cazuri confirmate în ultimele 14 zile, pentru personal (didactic de predare, didactic auxiliar, nedidactic).

Școlile care au cerut să își treacă activitățile online timp de 14 zile, în baza articolului 3, alineatul 2 din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, pot cere prelungire, a declarat marți Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educație. Decizia cu privire la aprobarea prelungirii rămâne la latitudinea inspectoratelor Școlare, a spus el.

Foto: © Eakrin RasadonyindeeDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
 1. Aici se zareste inteligenta conducatorilor: nu trecem scolile in online cateva saptamani ca sa stopam dezastrul, nuuu, noi mergem la scoala pana cand se inchid toate pe rand si intre timp mai mor si cateva mii de oameni. Sper ca tovarasul Campeanu e multumit de decuplare!

 2. Din cauza specialistului Campeanu o sa ne prinda decembrie in online in loc sa fi prevenit aceasta rata enorma si presiune pe spitale.
  In acest moment ce am rezolvat?
  Absolut nimic, rand pe rand vor trece toate scolile in online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții Teologi din Iași cer Ministerului de Interne să permită activitățile religioase în spații închise: “Măsurile de combatere a coronavirusului nu trebuie să încalce libertatea de conștiință”

Societatea Studenților Teologi din Iași solicită Ministerului de Interne să revină asupra deciziei cu privire la suspendarea tuturor activităților religioase desfășurate în spații închise. Concret, studenții Teologi din Iași cer…
Vezi articolul

Program de cooperare România-Palestina în Educație, semnat la București / Iohannis: Am decis creșterea numărului de burse universitare acordate cetățenilor palestinieni

Programul de cooperare în domeniul învățământului superior și cercetării academice între Ministerul Educației din România și Ministerul Învățământului Superior și Cercetării Științifice din Palestina (2022-2025) a fost semnat azi într-o…
Vezi articolul