Piese scrise de adolescente de 15 și 18 an au câștigat Concursul New Drama, edițiile din pandemie

Foto: Facebook.com - Teatrul Excelsior

Piesele Vita Vitae de Antonio-Daniel Petrică (15 ani, Giurgiu), în regia Andreei Drăgan și Un fluture răstoarnă o piesă de domino.exe de Daria Ancuța (18 ani, Constanța), în regia Taniei Drăghici, sunt câștigătoarele Concursului de dramaturgie pentru adolescenți „New Drama”, edițiile a VI-a și a VII-a, anunță teatrul Excelsior.

Sâmbătă, 17 decembrie, și duminică, 18 decembrie s-au jucat la Teatrul Excelsior spectacolele-lectură realizate pe baza textelor finaliste ale Concursului de dramaturgie pentru adolescenți „New Drama”, edițiile a VI-a și a VII-a, desfășurate în anii 2020 și 2021 și care nu s-au putut juca din cauza pandemiei.

În urma jurizării, au fost desemnate câștigătoare piesele Vita Vitae de Antonio-Daniel Petrică (15 ani, Giurgiu), în regia Andreei Drăgan și Un fluture răstoarnă o piesă de domino.exe de Daria Ancuța (18 ani, Constanța), în regia Taniei Drăghici.

Juriile celor două ediții au fost compuse din Teodora Petre – regizor, Victor Morozov – dramaturg, Ana Udroiu – actriță, Alex Popa – actor, Alex Călin – actor, respectiv Monica Stoica – regizor, Victor Morozov – dramaturg, Andreea Hristu – actriță, Mihai Mitrea – actor, Doru Bem – actor. 

Cele două texte câștigătoare vor fi puse în scenă și vor intra în repertoriul Teatrului Excelsior, în stagiunile următoare.

Exit mobile version