Piese scrise de adolescente de 15 și 18 an au câștigat Concursul New Drama, edițiile din pandemie

155 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Teatrul Excelsior
Piesele Vita Vitae de Antonio-Daniel Petrică (15 ani, Giurgiu), în regia Andreei Drăgan și Un fluture răstoarnă o piesă de domino.exe de Daria Ancuța (18 ani, Constanța), în regia Taniei Drăghici, sunt câștigătoarele Concursului de dramaturgie pentru adolescenți „New Drama”, edițiile a VI-a și a VII-a, anunță teatrul Excelsior.
  • Aici găsiți lista cu piesele finaliste.

Sâmbătă, 17 decembrie, și duminică, 18 decembrie s-au jucat la Teatrul Excelsior spectacolele-lectură realizate pe baza textelor finaliste ale Concursului de dramaturgie pentru adolescenți „New Drama”, edițiile a VI-a și a VII-a, desfășurate în anii 2020 și 2021 și care nu s-au putut juca din cauza pandemiei.

În urma jurizării, au fost desemnate câștigătoare piesele Vita Vitae de Antonio-Daniel Petrică (15 ani, Giurgiu), în regia Andreei Drăgan și Un fluture răstoarnă o piesă de domino.exe de Daria Ancuța (18 ani, Constanța), în regia Taniei Drăghici.

Juriile celor două ediții au fost compuse din Teodora Petre – regizor, Victor Morozov – dramaturg, Ana Udroiu – actriță, Alex Popa – actor, Alex Călin – actor, respectiv Monica Stoica – regizor, Victor Morozov – dramaturg, Andreea Hristu – actriță, Mihai Mitrea – actor, Doru Bem – actor. 

Cele două texte câștigătoare vor fi puse în scenă și vor intra în repertoriul Teatrului Excelsior, în stagiunile următoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Bogdan Cristescu, expert in stiintele educatiei, Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie

Mit spulberat: Elevii români au rezultate proaste la testele internaționale pentru că noi nu am preda acele conținuturi. Bogdan Cristescu, directorul Direcției de Curriculum, CNPEE: 86% din conținuturile evaluate în TIMSS sunt în programa din România, dublu față de Finlanda

Motivul foarte des invocat pentru slabele performanțe ale elevilor români la testările internaționale, cum sunt PISA sau TIMSS, este acela conform căruia noi nu am preda elevilor conținuturile pe care…
Vezi articolul