Platformă educațională în sprijinul copiilor ucraineni refugiați în România, lansată de o asociație pentru identificarea școlilor în care s-ar putea înscrie aceștia

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com

O platformă educațională pentru copiii refugiați din Ucraina a fost lansată de o asociație, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Acolo vor fi publicate școlile care își manifestă explicit dorința de a primi elevi ucraineni, după cum se arată în comunicat.

Părinții și elevii pot solicita sprijin pentru înscrierea într-o instituție de învățământ. De asemenea, vor fi publicate localitățile și numărul de copii solicitanți. Platforma poate fi accesată aici.

Prin intermediul acestei platforme este posibilă înregistrarea unor voluntari care doresc să participe ca profesori/educatori online sau ca traducători, care să acorde suport de la distanță, potrivit sursei citate. Vor fi anunțate proiecte școlare/extrașcolare organizate de școli/instituții și care își propun integrarea copiilor din Ucraina.

Cei interesați pot accesa biblioteca deschisă de resurse în limba ucraineană.

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version