Predarea online cu camera deschisă ar putea intra în contractul de școlarizare. Cîmpeanu: Să avem proceduri mai clare. Sute de mii de elevi au avut pierderi în acest an și jumătate

Foto: © Eakrin Rasadonyindee - Dreamstime.com

“Este de datoria noastră să avem și proceduri mai clare în contractul de școlarizare: să ai de la bun început acceptul, dacă totuși va fi cazul să lucrezi în online, să lucrezi cu camera deschisă”, a spus ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Digi24, citat de Agerpres. El a apreciat că cifra elevilor care au avut pierderi în pandemie depășește ordinul sutelor de mii – anume dintre cei care au avut “acces fără probleme la învățământul online”.

Ministrul a spus că după un an şi jumătate de învăţământ online, pierderile sunt “mari şi foarte mari” iar inechitatea, care este principala problemă din sistem, s-a amplificat:

Potrivit ministrului Educaţiei, profesorii nu au putut avea feedback din partea elevilor, aşa cum erau obişnuiţi, mai ales când s-a lucrat cu camera video închisă, motiv pentru care este nevoie ca în cazul în care se va mai învăţa online, să se lucreze cu camera deschisă.

Sorin Cîmpeanu:

El a precizat că îşi pune mari speranţe în Proiectul PROF prin care se vor forma 28.000 de cadre didactice.

“Mâine şi poimâine ne întâlnim cu toţi directorii caselor corpului didactic şi inspectorii şcolari generali. Acest proiect are trei particularități: se derulează la firul ierbii, adică în şcoală, se constituie 100 de baze de practică pedagogică, deci se derulează în şcoală, nu îl alte locuri; se construieşte o punte între formarea iniţială şi formarea continuă şi o punte între învăţământul preuniversitar şi cel universitar. Sunt angrenate patru universităţi, 11 case ale corpului didactic, dar obiectivul este naţional: formarea până în decembrie 2023 a unui număr de 28.000 de cadre didactice şi aduce şi mentoratul mai aproape de şcoală”, susţine ministrul Educaţiei. 

Citește și: Predarea și evaluarea online, implicit acordul celui examinat online, pentru a prelua controlul asupra propriului echipament IT vor face parte din contractul de școlarizare pentru anul școlar următor, anunță ministrul Educației

Photo 190933908 © Eakrin RasadonyindeeDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version