Premierul Ciolacu l-a numit consilier onorific pentru educație și cercetare pe Horia Iovu, profesor de la Politehnica București, care se afla la conducerea CNADTCU în momentul în care forul a încercat amnistierea plagiatorilor “vechi”

Horia Iovu / Foto: chimie.upb.ro

Premierul Marcel Ciolacu are un nou consilier onorific în domeniile educației și cercetării: Horia Iovu, profesor la Politehnica din București, potrivit unei decizii publicate joi în Monitorul Oficial. În urmă cu cinci ani, Iovu se afla interimar la conducerea CNATDCU, for responsabil cu verificarea plagiatelor și care, în acel moment, a pus problema amnistierii plagiatelor “vechi”.

În urmă cu un deceniu, el făcea parte și din Consiliul Național de Etică, instituție care susținea că nu se poate aprecia că Victor Ponta, premierul de atunci, a plagiat în lucrarea de doctorat.

Horia Iovu este Profesor specializat în domeniul chimiei și al științei materialelor la Universitatea Politehnica (în prezent Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București). A fost decan al Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor (2004-2012) și, apoi, director al Consiliului de Studii Universitare de Doctorat, potrivit CV-ului său.

Între 2018-2020 a fost vicepreședinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), după cum se menționează în CV.

În noiembrie 2018, Edupedu.ro scria, citându-l pe Horia Iovu în calitate de președinte interimar al CNATDCU, despre dorința de atunci a acestei instituții de a acorda o amnistie pentru plagiate în doctoratele “vechi” – doctoratele obținute cu mai mult de 10 sau de 20 de ani înainte, pentru care să nu se mai facă verificări de plagiat. El era citat, atunci, spunând că le-a cerut membrilor din Consiliul General al instituției să vină “cu niște propuneri, dacă putem să luăm o astfel de hotărâre, până la ce dată (forul mai poate analiza plagiatele – n.red.). Și au început să zică: unii până în 10 ani, alții după ’90, alții după momentul în care s-au redactat electronic, șamd”.

Tot atunci, Edupedu.ro nota că Horia Iovu a fost membru în 2012 în Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educatiei, prima instituție care a decis că Ponta nu ar fi plagiat în lucrarea de doctorat (detalii).

Citește și:
Amnistie pe plagiate – Doctoratele mai vechi de 10 sau 20 ani să nu mai fie verificate de plagiat, propune CNATDCU
Universitatea Politehnica din București domină managementul învățământului superior din România: reprezentanții săi – prezenți la vârful tuturor organismelor centrale cu decizie administrativă sau financiară în domeniu
Exit mobile version